Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отново защити мерките и Стойчо Кацаров

Политика

Радев отново защити мерките и Стойчо Кацаров

Радев отново защити мерките и Стойчо Кацаров - Tribune.bg
Снимка:

Радев привика в президентството петима служебни министри и шефа на НЗОК, за да обсъдят мерките и пандемията.

Президентът заяви, че подкрепя мерките на назначеното от него служебно правителство, въпреки че имало критики.

„Считам, че затварянето на държавата е крайна мярка, още помним гоненето от градинките и затварянето на градовете, от което още не можем да се възстановим“, оплака се той. 

Радев отново обвини предишното управление, че било създавало недоверие към ваксините, а не призна неуспехът на кабинета си да убеди хората да се ваксинират. Той бил готов да плати високата цена, защото то оставяло обществения и икономически живот отворени“.

„Ние броим умрелите и заразените, защото носим отговорност. Като човек на дълга за мен приоритет са хората, а не рейтинга“. 

Радев все пак призна, че не е дадено достатъчно време на хората и е разбираемо да има стрес и възмущение. Той настоя Кацаров да обясни защо на много места вместо да са безплатни тестовете, хората плащат до 40 лева на тест.

Друго, което го интересувало е да се проучи въпроса с даването на сертификат срещу антитела.  Радев поиска от Кацаров да му доложи за срещата с болниците и какво е състоянието на социално-битовите условия на медиците, които работят с ковид.

От своя страна служебния министър на здравеопазването обясни, че се работило по процедура да се прехвърля персонал, където е необходимо. Кацаров допълни, че предстои с експертите да се говори дали и кога учениците могат да се върнат в безопасна среда възможно най- скоро. Това може да се постигне с масово тестване.

До 10 дни могат да се осигурят щадящи тестове - тип близалка, за децата и ако родителите им са съгласни да се тестват, децата ще могат да се върнат в училище. Около тази теза се обединиха Стойчо Кацаров и проф. Николай Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати