Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев отказа среща на ГЕРБ, не искал да се меси в законотворчеството

Политика

Радев отказа среща на ГЕРБ, не искал да се меси в законотворчеството

Радев отказа среща на ГЕРБ, не искал да се меси в законотворчеството - Tribune.bg
Снимка:

Президентът обаче наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане

Президентът Румен Радев отхвърли предложението на управляващите за среща във връзка с промените, засягащи „Гражданската отговорност“. По-рано днес финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова обянсиха какви са техните предложения за промени и подчертаха, че 1000 лв. за „Гражданска отговорност“ е абсолютна спекулация.

Двамата са поискали среща с държавния глава, но на въпрос дали той би приел, Радев отговори: „Ако искат да обяснят нещо на някого, трябва да бъде обяснено на българския народ. По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес. И аз активно участвам в него.“

Той посочи и че не желае да се меси в законодателния процес на българския парламент.

Същевременно обаче Радев обяви, че е наложил вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това той направи пред журналисти след церемонията по встъпването на новите конституционни съдии.

НС прие окончателно промените в Закона, с които се въвежда нова формула за изчисляване на данъците на колите. Освен мощността на двигателите и годината на производство, вече ще се взима предвид и до каква степен колата замърсява въздуха. Така се включва екологична компонента при определяне на данъците. При по-старите автомобили се очаква повишение на налога с около 30%, което според изчисленията ще е между 6 и 10 лв. увеличение за година.   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати