Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев ще разгледа освобождаването на Маринов след командировката си

Политика

Радев ще разгледа освобождаването на Маринов след командировката си

Снимка:

Действията на президента попречиха на работата на депутатите

Президентът Румен Радев ще разгледа искането на Министерски съвет да освободи от длъжност главния секретар на МВР Младен Маринов, след като се върне в страната. Това са обяснили от администрацията на президента пред агенция Dir.bg. В момента Радев е в Латвия, където днес и утре ще участва в срещата на държавните глави от групата "Арайолуш".

От администрацията на Радев потвърждават и че са получили решението на правителството, с което се предлага освобождаването на Маринов. До това се стигна, след като Младен Маринов бе номиниран за министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

Очакваше днес оставката на Радев, както и тези на Николай Нанков и Ивайло Московски да бъдат гласувани от парламента, за да бъдат назначени новите кандидати на техните постове. Заради това, че президентът не е подписал указа за освобождаването на Маринов обаче гласуването на оставките бе отложено.  

В понеделник бяха обявени новите кандидати за постовете на тримата министри. За министър на транспорта е предложен досегашният заместник-министър на икономиката Александър Манолев. А за министър на регионалното развитие и благоустройството е предложена Петя Аврамова - депутат от ГЕРБ, зам.-председател на комисията по регионална политика в парламента и бивш заместник-кмет на Враца.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още