Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радева на 800 км религиозен поход по Пътя Камино, с нея върви и НСО

Политика

Радева на 800 км религиозен поход по Пътя Камино, с нея върви и НСО

Радева на 800 км религиозен поход по Пътя Камино, с нея върви и НСО - Tribune.bg
Снимка:

Десислава Радева, съпругата на българския президент, е тръгнала да извърви Пътя Камино, твърди Епицентър.бг. Докато държавният глава е на поклонническо посещение в Атон и чете символ Верую на литургия в манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Света гора, негова съпруга се е отправила към другия край на Европа – също на поклоннически воаяж.

Макар и религиозен, туризмът на Радева е за сметка на данъкоплатците, тъй като с нея е гард от НСО, а цялото пътуване се плаща от държавата. Заедно с Деси е и нейна близка, съобщили за медията източници от президентството.

 От НСО не потвърдили, но и не отрекли информацията с мотива, че „нямат право да обсъждат темата, ако касае охраняемо лице“. „Дори и да имам такава информация, нямам право да я разпространявам“, заявил говорителят на службата.

По закон съпругата на президента не е сред охраняваните от НСО лица и не ползва държавна охрана, освен ако няма специално разпореждане при наличие на „конкретна застрашеност“.

До Франция, където е началната спирка на поклонниците, поели към Ел Камино де Сантяго де Компостела, българската група е пътувала с държавен автомобил и шофьор от НСО. Според източници от граничните служби, Радева е тръгнала на 1 юни от София, групата е преспала в Италия и в момента са във Франция.

Както е известно Ел Камино де Сантяго де Компостела е мрежа от поклоннически пътища към олтара на апостол Яков Зеведеев в катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където според традицията са погребани останките на светеца.

Мнозина следват пътищата като форма на духовна пътека или бягство от ежедневието в търсене на душевно израстване. Път за душата - така наричат пътя Камино. Поклонниците могат да изберат как да извървят този път – пеша или на колело.

Целият Френски маршрут през агенция - нощувки в хотели и превоз на багаж, е между 10-12 хиляди лв., при това без самолетни билети и транспорт до началната точка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети