Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радомир Чолаков: Два пъти през тази година се осъществява „удар с таран“ срещу политическата система

Политика

Радомир Чолаков: Два пъти през тази година се осъществява „удар с таран“ срещу политическата система

Радомир Чолаков: Два пъти през тази година се осъществява удар с таран срещу политическата система - Tribune.bg

„На два пъти през тази година се осъществява „удар с таран“ срещу политическата система. Първият беше с партията ИТН, който не успя, и сега може би затова се появява и този нов проект - на Петков и Василев, това е опасното за българската политическа реалност, не за нас“, каза пред БНР Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„Но партиите са все пак част от гражданското общество, и ние сякаш забравихме за това. И се чудя защо последно време се забавляваме и изпитваме удоволствие от идеите за създаване на параполитически проекти, които трябва да ударят старата политическа система на базата на неясни връзки, неясно финансиране и идеология... 

И не знам защо си мислим, че това ще доведе до нещо по-добро? Аз си мисля за две личности - Кирил Петков и Асен Василев, който се движи в сянката на първия. Петков бих го оценил по делата му. Когато отправих депутатско питане към него за малки фирми, които е трябвало да получат помощи във връзка с пандемията, това дойде като сигнал от избиратели, Петков каза, че те ще си получат помощта. Но това и до днес не е станало. Ако това дребно нещо не може да свърши, какво остава за нещо голямо", даде за пример Чолаков.

Чолаков не разкри кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ: „Българското общество има нужда от миротворец за държавен глава, той не трябва да изгаря мостове и да води войни срещу една част от обществото, за да наложи своите си идеи.  

Разчитам че, кандидатът на ГЕРБ - СДС ще е такъв човек - изграждащ мостове. Ще видим дали обществото ще избере войната, или ще избере мира. А Радев до момента е с минус един милион гласа назад. Кампанията няма да е  лесна", каза още Чолаков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати