Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радомир Чолаков, ГЕРБ: Заради обсесията да махнем Гешев, започнахме да разрушаваме държавата

Политика

Радомир Чолаков, ГЕРБ: Заради обсесията да махнем Гешев, започнахме да разрушаваме държавата

Радомир Чолаков, ГЕРБ: Заради обсесията да махнем Гешев, започнахме да разрушаваме държавата - Tribune.bg
Снимка:

„Необходима е приемственост в управлението, а затова пък е необходим диалог", добави той

„Болно ми е, че ГЕРБ беше поставен в демонстративна изолация от останалите партии в 45-я и 46-я парламент. Дори не бяхме попитани какво мислим, беше ни вменявано, че сме против съдебната реформа“. Това каза Радомир Чолаков от ГЕРБ в „Панорама“ по БНТ. 

„Политическа партия ГЕРБ има голям опит в правенето на съдебна реформа. Учуден бях защо „Демократична България“ употреби толкова време да се опитва да ангажира с темата партия като ИТН, която нямаше интерес към проблематиката. А не си направи труда да попита какво мисли ГЕРБ. ДБ щеше да бъде изненадана от отговора“, допълни той.

По повод искането за отстраняването на главния прокурор, Чолаков коментира, че го изненадва обсесията, с която се фокусират върху личността на главния прокурор. За него е важна длъжностната характеристика, а не личността.

„В последните два парламента ме притесни това, че заради обсесията да махнем Гешев, ние започнахме да разрушаваме държавата. За да се махне някой, трябва да се разрушат цели структури. Не е достатъчно да разместваш кутийки, да сменяш наименования и да правиш структурни реформи, а трябва да се промени цялостната рамка “, смята той.

Чолаков сподели, че когато е бил номиниран за министър на правосъдието с втория мандат на ГЕРБ-СДС, е мислил какво би направил, ако бъде избран:

„Първото, което си помислих беше, че искам да си говоря с Янаки Стоилов, също и с Христо Иванов, защото трябва да има континуитѐт в управлението, всеки трябва да уважава предшествениците си, тъй като никой не е бил злонамерен“, добави Чолаков.

„Необходима е приемственост в управлението, а затова пък е необходим диалог", добави той.

„Има естествени авторитети. Не може да се иска да отстраним лидера си Бойко Борисов. Неприятно е да се поставят подобни условия и това няма да доведе до нищо добро. Естествените авторитети в една партия трябва да се уважават. Трябва да възстановим диалога. Има надежда, ако не си поставяме неизпълними условия, не се обиждаме и от време на време си казваме „извинявай“, подчерта бившият депутат.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети