Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радомир Чолаков: Кирил Петков проявява диктаторски заложби, а направеното от Борисов се вижда

Политика

Радомир Чолаков: Кирил Петков проявява диктаторски заложби, а направеното от Борисов се вижда

Радомир Чолаков: Кирил Петков проявява диктаторски заложби, а направеното от Борисов се вижда - Tribune.bg
Снимка:

Според него в новите управляващи, особено сред по-младите, се наблюдава „арогантност“

Твърдението на премиера, че щом ги критикуват, значи вървят в правилната посока, е доста нелепо. Значи всички сме на прав път, защото всички се критикуваме. А пък с тези списъци от Гугъл стана малко жалка история. Не се управлява така държавата. Това коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

„Не се управлява така държавата. Малко спонтанно, стихийно се управлява, нарушават се закони, с конституционния проблем с канадското гражданство на Петков се създаде лош прецедент, особено „Продължаваме промяната“ свикнаха, че трябва да се нарушават законите, това се случи два пъти тази седмица - един път избрахме председател на КЕВР, който не отговаря на правилата и Законът за насърчаване на инвестициите за преминаване на ББР към министерството на Даниел Лорер се гласува три пъти“, обясни Чолаков.

Според него в новите управляващи, особено сред по-младите, се наблюдава „арогантност“, която определи като „доста опасна“, защото голяма част от тях не се допитват до депутатите с най-голям опит в парламента и считат себе си за „The best“.

„ Не става да се арестува този и онзи и не отива на премиер да съобщава по телевизията, че иска арести. Това е като 44-45 година. Това е латентна диктатура. Опитвам да разбера какво става в съзнанието на Кирил Петков, който се оказа човек с някакви диктаторски заложби“, подчерта той.

А относно това дали такива има и Бойко Борисов, Чолаков е категоричен, че „след 89 година Борисов е първият премиер, който оставя на държавата повече, отколкото е заварил“.

„Напоследък Петков се позовава на списъка „Магнитски“ и повтаряше за Делян Пеевски, който е в него и бе пропуснато, че в списъка е името на Васил Божков. Вчера той се позова на сведения от него и аз започнах да се питам на страната на Божков ли е и става ли страна в спор“, коментира още депутатът.

„МВР-министърът Бойко Рашков се умълча напоследък, щеше да вади факти за магистрала „Хемус“, каза веднъж и повече не го повтори. За златните паспорти опозицията настоява да се разровят, а правителството не иска. Те мислят, че ще хванат ГЕРБ, ама да не се окаже, че ще иде другаде“, обясни още Чолаков.

Сделка за размяна на главния прокурор Иван Гешев с Бойко Рашков депутатът смята, че не се правят такива сделки, а министърът на МВР е проблем на президента Румен Радев.

„Има ли някой съмнение, че Бойко Борисов би се справил по-добре с кризите в момента“, попита реторично Чолаков.

Той посочи също така, че министър-председателят трябва да излъчва определено достойнство и да се държи по-институционално.

„Много високо вдигнаха моралната летва в предизборната кампания, но се оказва, че не могат да я прескочат“, смята Радомир Чолаков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети