Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радомир Чолаков: От 12 години ГЕРБ строи, а всички останали разрушаваха България безмилостно

Политика

Радомир Чолаков: От 12 години ГЕРБ строи, а всички останали разрушаваха България безмилостно

Радомир Чолаков: От 12 години ГЕРБ строи, а всички останали разрушаваха България безмилостно - Tribune.bg
Снимка:

„От 12 години ГЕРБ строи, а всички останали партии, включително техните наследодатели, разрушаваха България безмилостно. ГЕРБ запази България през всички бури, които я връхлетяха и я преведе през тях цяла и относително здрава“, заяви бившият депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков пред „offnews.bg“.

По думите му партията водена от Бойко Борисов е направила чудеса за укрепването на религиозния мир в страната, като в същото време има партии, които веднага биха го нарушили. Според него всяка от останалите партии има в идейната си основа по няколко вредни постулата, които ще отстоява с фанатична жар и няма да отстъпи от тях, та ако ще България да изчезне.

„Те няма да се променят. И никога няма да признаят грешка. ГЕРБ е единствената партия, която може да признава грешки и да се променя, когато това е в интерес на България. И в този смисъл е единствената истинска народна партия, в западноевропейски смисъл. Мога да продължавам още, но мисля, че това е достатъчно“, подчерта Чолаков.

Като кандидат - депутат от Пловдив отчита, че проблемите на града са увеличен трафик, липса на места за паркиране, местата в детските градини, обичайните неудобства на бързо разрастващият се, динамичен град.

„Спомнете си, че до към 2007-2008 година Пловдив беше абсолютно заспал, провинциален градец. След 2009 г. нещо се случи и градът се превърна в икономическия тигър на България. Случайно или не, периодът съвпада с управлението на ГЕРБ, национално и местно. Резултатът е невероятно добър. Смятайте колко е дръпнал един град, в който основната дискусионна тема сред интелигенцията е дали операта ще има собствена сграда, а на средната класа е къде да си паркира колата. Градът няма нито един проблем, който да е нерешим или трудно решим. Трудно е да обещаеш на избирателите нещо, което вече да не е направено или да не е в процес на планиране да бъде направено“, заяви Чолаков.

Той разказва и история с човек, който го е спрял и го е попитал, дали наистина иска да направи нещо за града. „Отговорих му „Да, разбира се!“ А той ми каза още по-строго: „Тогава започнете веднага да мислите за трамвай! Хем решава проблемите с трафика, хем е зелен! Мислете!“ Колкото повече мисля, толкова повече стигам до извода, че човекът е прав. Защо Пловдив да няма няколко трамвайни линии? Зелена инвестиция, която ще започне да решава и хроничния проблем с градския транспорт. Защо не?“, запита Чолаков.  

Запитан за класацията на „Репортери без граници“, които поставят България на 112-та позиция, Чолаков отбелязва, че вероятно анкетираните респонденти умишлено са засилвали драматичните нотки по различни причини, къде политически, къде финансови. „Допускам в тази връзка, че при евентуално включване в бъдеща управляваща коалиция на едни определени партии, България много бързо ще се придвижи нагоре в класацията. Без нищо да е променено. Или дори да е променено към по-лошо“, каза още той. Според него вече има подготввен проект за изменение на Закона за радиото и телевизията, а целта е да бъде подменен състава на СЕМ, веднага след изборите.

„Целта на подмяната на СЕМ не може да бъде друга, освен да бъде подменен генералния директор на БНТ. Заради конфликта му със служебния министър на културата и изобщо, защото „не е от нашите“. Оставката на една от членките на СЕМ от последните дни подготвя това действие. Толкова е очевидно, че чак е досадно. Ще бъде много интересно да наблюдаваме как тези действия ще бъдат интерпретирани като „победа на демокрацията“. И дали скоро след това България няма да се придвижи няколко места по-напред в класацията на „Репортери без граници“. Ако тези две неща се случат можете спокойно никога повече да не обръщате внимание на тази класация“, заяви Чолаков.

Той е категоричен, че няма мнение в България, за което да не се намери медия, която да го отрази, дори и то да е най-идиотското. „Ползвам медии на поне още два езика и мога да ви кажа, че медиите на доста стари демокрации тенденциозно не отразяват определени мнения, независимо каква част от обществата ги споделя. Тъй, че, България, що се касае до свободата на изразяване на мнения е все още една от най-свободните страни в света. Трябва много да внимаваме това да остане така“, казва още той.

На въпрос какво трябва да се промени в закона, за да бъдат медиите по-добри, Чолаков отвръща, че проблемът не е само в законите. По думите му при радиото и телевизията не се виждат особени проблеми, освен ако някои от играчите не поискат да ги създат нарочно. Проблем има при онлайн изданията, които са комлексни.  

За предстоящите избори и дали ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, Чолаков е категоричен, че всяка от т.нар. „нови“ политически сили предлага, всъщност набор от хрумвания. Никоя не разполага с цялостна концепция за управлението и на никоя от тях хрумванията не са бюджетно обезпечени. Той дава за пример искането да се смени СЕМ, после Кошлуков, после ВСС, на свой ред да отстранят главния прокурор Иван Гешев, да се закрие Специализирания наказателен съд.

„Добре, а после? После какво правим? Казват: ще видим. Може да не е по-добро, важното е да е друго. Едните ще демонополизират Здравната каса. При другите болниците вече няма да са търговски дружества. Едните ще искат Истанбулска конвенция, други ще са против. Държавата ще бъде лашкана от сутрин до вечер. Ще е страшна веселба“, казва Чолаков.

Той подчертава, че  само ГЕРБ разполага с цялостна, промислена концепция за управлението. Сигурно има какво да се доизкусури. Но има концепция. „Страната се управлява с концепции, а не с хрумки, набързо съчинени в редколегията на сатирично предаване, малко преди ефир. Тъй, че, здравият разум предполага ГЕРБ да е първа сила. Ако здравият разум е осъществим в България, ГЕРБ ще е първа сила“, допълва още кандидат депутатът от Пловдив.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети