Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев: Има по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков, аз бих избрал Десислава Атанасова

Политика

Радостин Василев: Има по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков, аз бих избрал Десислава Атанасова

Радостин Василев: Има по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков, аз бих избрал Десислава Атанасова - Tribune.bg
Снимка:

Въпреки договорката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за председател на парламента Радостин Василев не подкрепи предложението в НС

Въпреки договорката между новосформираната коалиция между „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за председател на парламента, Радостин Василев не подкрепи предложението в НС. Той определи акта като лично решение и подчерта, че гласът му така или иначе не е бил решаващ.

„Казвам, че може би имаше по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков и че аз бих избрал друг кандидат – например Десислава Атанасова“. Това каза пред Нова телевизия депутатът от ПГ на ПП-ДБ. По думите му тя е най-подготвена от първата политическа сила в Народното събрание.

Василев отрече да е коментирана лидерска среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. „Вероятно ще има такава, но не е фиксирано кога“, обясни народният представител. Той припомни заявките на ПП-ДБ, че няма да подкрепят нито кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, нито с тяхно участие. „Всякакво участие – и политическо, и експертно. Под никаква форма“, категоричен беше Радостин Василев. „На масата за законодателната рамка те многократно поставяха въпроса за правителство и ние многократно им казвахме, че сме там, за да говорим за законите“, посочи бившият депутат от ИТН.

Ако първата политическа сила не успее да състави редовен кабинет и вторият проучвателен мандат отиде при ПП-ДБ, коалицията ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии. Кадрови състав обаче все още не е коментиран, заяви още Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети