Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев кръсти партията си МЕЧ, иска да е кмет на София

Политика

Радостин Василев кръсти партията си МЕЧ, иска да е кмет на София

Радостин Василев кръсти партията си МЕЧ, иска да е кмет на София - Tribune.bg
Снимка:

МЕЧ - „Морал, единство, чест“ ще бъде учредена на 22 октомври

Минаващият от партия в партия Радостин Василев сега реши да се кандидатира за кмет на София.

„Пред последните 2-3 месеца всички сме свидетели на това, което се случи в българската държава. След разкриването на записите вместо да се вземе адекватна реакция спрямо хората от тези записи за национално предателство, тези хора си съставиха едно срамно правителство, което вече три месеца не работи в полза на гражданите, а в полза на своя личен интерес. През тези три месеца заради моята последователна политика - политика на борба със статуквото получих както невероятни удари, така и огромна подкрепа. Преди две седмици взехме решение с моят екип, че ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат“, обяви Василев.

Той обяви, че е достатъчно подготвен и уточни, че инициативният комитет, който застава зад него, ще внесе необходимите документи през следващите дни. „Възприемам себе си и екипа си като алтернатива на ГЕРБ“, посочи той.

„Без ГЕРБ и ДС в София“ ще бъде слоганът на Василев в предизборната кампания. Първата му задача ще бъде да направи проверка на това как са се разходвали средствата в столицата. Коментира, че в София имало общо усещане на несигурност затова той предлага промяна на ролята на общинска полиция, осветяване на парковете, засилено полицейско присъствие на натоварените булеварди, пешеходни пътеки и др.

Общо приоритите му били 8. „Зимата трябва да се отворят общински центрове, за да няма бездомници умрели от глад”, добави той.

След като представи основните си приоритети Василев увери, че те ще бъдат детайлно представени по време на предизборната кампания. Той покани кандидатите за кмет на София на експертен дебат.

Радостин Василев обяви, че на 22 октомври учредява политическа партия МЕЧ (морал, единство, чест). Той определи проекта като центристки и модернизиран вариант на партията на Орбан.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети