Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев: ИТН убиха желанието на хората за промяна

Политика

Радостин Василев: ИТН убиха желанието на хората за промяна

Радостин Василев: ИТН убиха желанието на хората за промяна - Tribune.bg
Снимка:

Да се намерят още няколко гласа подкрепа за кабинет от редиците на ИТН е в сферата на фантастиката. Това коментира спортният министър в оставка Радостин Василев пред NOVA.

„Още в началото ви гостувах и ви казах, че съм песимист по отношение на търсенето на хора да подкрепят кабинет. Вече повече от 1 месец мина откакто г-н Трифонов изтегли министрите и напусна коалицията. Достатъчно време имаше разумните хора да се дистанцират и да вземат други решения в името на България. Вече започват насила да стават нещата. За мен е наложително да се отива на избори“, каза Василев.

Той увери, че не е имал ангажимент да убеждава депутати да напуснат партията на Слави Трифонов.

„Вече не е по-добре да остане това правителство. А и след последното действие на г-н Трифонов да прекрати преговорите. Тези хора в ИТН живеят 1 месец в много обострена среда, не бих очаквал подкрепа от тях“, подчерта Василев.

Според него БСП ще си направят план как да се действа до края на седмицата.

„Ако няма сериозен шанс за съставяне на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и кандидат за министър-председател. Те бяха много активни и имаха желание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди това да се случи предупредихме, че ИТН са непредвидим партньор“, каза Василев.

Според него по време на законодателните и управленски консултации, които са направени първоначално, не е имало съществени различия между БСП и ДБ, между ПП и БСП.

„Изслушах внимателно записа на заседанието на ДБ. За мен няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя откровено със своите народни представители какво се случва на преговорите, защото те не присъстват на тях. Притеснителното е, че г-н Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да управлява и ако не я управлява, той няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Познавам г-н Йорданов и затова вярвам на Христо Иванов“, посочи Василев.

Той смята, че ИТН изобщо не са имали сериозни намерения за преговори за съставяне на правителство и са търсили повод да се разтури всичко. „Причината е ясна – тази партия прави опит да възстанови ГЕРБ и ДПС във властта“, категоричен  е министърът на спорта в оставка.

Той смята, че ръководството на ИТН има притеснение от Бойко Рашков. „Най-малкото лидерът на партията не е подал декларация към КПКОНПИ“, заяви Василев.

„Основната цел на ИТН беше борбата с модела ГЕРБ, тя изчезна след изборите ноември. В момента те възстановяват този модел. Те убиха желанието на хората за промяна“, смята още Василев.

„Причината за напускане на коалицията бяха финансови интереси на хора извън коалицията“, убеден е той.

„10 играчи чакаха огромен държавен ресурс, който Кирил Петков и Асен Василев прекратиха“, поясни Радостин Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети