Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев: Изгонването на руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на МС

Политика

Радостин Василев: Изгонването на руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на МС

Радостин Василев: Изгонването на руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на МС - Tribune.bg
Снимка:

„Това е решение, което е било в процедура, то не е еднолично или едностранно. По-скоро трябва да бъде попитан премиерът”, добави министърът в оставка

Правителството е провело закрито оперативно заседание, на което е обсъден въпросът с експулсирането на 70 руски дипломати от страната ни. Това съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, пише БТА.

„Беше в закрито заседание разглеждан въпросът, за съжаление аз не мога да разкривам детайли. Този факт е обществено известен“, посочи Василев.

„За да се вземе такова решение, първо трябва да има доклади на службите, с които аз не съм запознат. Това е решение, което е било в процедура, то не е еднолично или едностранно. По-скоро трябва да бъде попитан премиерът, защото при него докладват всички ръководители на служби в България“, допълни министърът в оставка, без да даде повече подробности какво е обсъждано на заседанието.

Според него в редиците на БСП има съпротива по темата, тъй като това е свързано с „възгледите на нейния електорат“.

Василев коментира още, че не може да прогнозира как това ще се отрази на отношенията в коалицията. Той допълни, че не е оптимист за създаването на ново правителство в рамките на този парламент, след гласуването на вота на недоверие към настоящия кабинет с премиер Кирил Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети