Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев иска избори докато ГЕРБ се оттеглят от политиката

Политика

Радостин Василев иска избори докато ГЕРБ се оттеглят от политиката

Радостин Василев иска избори докато ГЕРБ се оттеглят от политиката - Tribune.bg
Снимка:

С измяната на Изборния кодекс от БСП, ДПС и ГЕРБ става ясно, че още от самото начало те са знаели, надявали са се и са търсели нови избори. Това заяви депутатът от ПП и бивш спортен министър Радостин Василев пред БНТ.

„Отиваме на избори, защото няма как да има синергия между крайно противопоставящи се групи както в обществото, така и в НС“, каза той.

По думите му „Продължаваме промяната“ е направила всичко възможно да не се стига дотам, но не е получила подкрепа. „Лицемерието взе връх в този парламент – виновни  са тези, които си сформираха мнозинство. Избраха си председател на НС, но в крайна сметка се уплашиха да направят правителство и направиха една заявка за любов, ама следващия път“, коментира Василев.

По думите му изборите ще продължат, докато ГЕРБ не се оттеглят от политиката.

„В такава радикализирана обстановка президентска република е неприемлив вариант, защото ще се стигне до диктатура. Сещам се за пуническите войни – пети избори идват сега и пуническите войни ще продължат, докато българският Картаген не падне, а българският Картаген е с център на управление в Банкя и неговият образ е ГЕРБ“, коментира депутатът.

„Този парламент стигна докрай само с един изборен закон, няколко ратификации и много малка част от законите по Плана за възстановяване и устойчивост“, каза още той.

„Тази голяма подкрепа, която виждаме за НПК и обединението на залата, е поредна симулация. При нас е искрена, защото ние търсим тройно решение за този човек, този пост и всичко, свързано с контрола над главния прокурор. При ГЕРБ и ДПС обаче това е симулативно, те много добре знаят, че ние няма да можем да стигнем до истинско приемане“, смята Василев.

„Позицията на главния прокурор, че това е атака спрямо неговата личност, може би му дава сили, но това не е така. От 14 години има позиция не европейските институции, че България има пропуски при разследването на главния прокурор, оттогава насам е имало трима“, посочи Радостин Василев.

Според него през изминалите няколко месеца се усеща „определена синергия между президента и ГЕРБ“.

„Ролята на президента Радев в това служебно правителство и този кратък парламент бе да възстанови основно ролята на ГЕРБ и ДПС в управлението и голяма част от служебните министри да нападат предходните министри от ПП, мен и други, което създаде едно усещане, че всички са маскари“, каза още Радостин Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати