Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев щял да прави нов проект с отцепници от ИТН

Политика

Радостин Василев щял да прави нов проект с отцепници от ИТН

Радостин Василев щял да прави нов проект с отцепници от ИТН - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев направи заявка за нов политически проект в ефира на Нова телевизия. Той заяви, че в него щели да се включват и други отцепници от ИТН. Василев отхвърли възможността той да е част от листите на ПП. 

Новият проект щял да бъде в центъра на политически спектър, но щял да го обяви, след като спре да бъде министър. 

По думите му структури на ИТН щели да подкрепят бъдещия проект, който нямало да бъде зависим нито от ляво, нито от дясно, защото щял да защитава „националния интерес”.

Според Василев нямало смисъл от съществуването на ИТН:

„ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела, а това е предателство. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като  предаде основното нещо, за което беше създадена”, заяви Василев.

Той заяви, че е имал вътрешна убеденост, че „Продължаваме промяната” няма да събере подкрепа за първия мандат, поне от ИТН, защото „имало натиск и капсулация”.

„Сигурен съм, че са натискани, да останат „верни на един фалшив гуру”. Според Радостин Василев тези 5-6 човека, които са напуснали групата на ИТН изразявали истинската воля на народа, а 19-те останали изпълнявали волята на Слави Трифонов.

Министърът на спорта в оставка се обяви за незабавни избори , щяло да е грешка БСП и ДБ да се обръщат за подкрепа при евентуален трети мандат към ИТН, защото „това ще доведе до електорални поражения за този, който се обърне към партията, която взриви едно работещо правителство. Съветвам ги да не правят, ИТН саботираха 6 месеца и аз най-добре мога да обясня къде отиват”, даде съвет министърът в оставка.

И направи заявка:  „Аз със сигурност ще бъда част от всичко, което се случва в държавата, защото съм вложил прекалено много усилия, за да направя някаква промяна”.

„Не съм чупил офиси на ИТН, това са пълни измислици. Нищо не ме притеснява, защото не съм мръднал извън закона и съм чист пред съвестта си. Ще ги съдя, ще имат жестоки проблеми. Всичко трябва да се доказва в тази държава. Разбили са офиса в Плевен и са влезли незаконно във владение, стопанисвал съм го 2 години и всичко вътре е мое. Защо да го чупя. Аз съм адвокат, нека пускат сигнали и ще стане „Оле майко”, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати