Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация в Киев

Политика

Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация в Киев

Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация в Киев - Tribune.bg

Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация при посещението ѝ в Киев, твърди депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.

„Трябваше да идем на място, за да се уверим с очите си как изглежда една страна от Европа по време на война в XXI век. Имахме възможност с делегацията и с министър-председателя в рамките на два дни да посетим тези места и да се уверим  какво означава, аз ще го нарека, притихналия ад в Украйна. Гледките са ужасяващи и всичко това се случва само на 300 км от България. Европейци и християни, като нас, в момента плащат цената на войната с живота си“, заяви Балабанов пред БТВ.

„Това пътуване беше изключително тежко, но организирано и синхронизирано по перфектен начин. И тук съм благодарен на нашите представители на НСО, които бяха част от делегацията и които направих всичко възможно да се погрижат за нашата сигурност. Но тези 48 часа минаха като години, защото освен че посетихме някои от най-тежко пострадалите предградия на Киев и видяхме с очите си как целият живот е спрял. Тоест там са унищожавани не само жилищни сгради, убивани са не само мирни граждани, а е унищожена и цялата инфраструктура, търговски обекти, места от обществена значимост, въобще унищожен е светът на нормалния човек“, каза депутатът от ИТН.

„В Буча давахме изявленията си над един масов гроб, това беше потресаващо.  Украинският народ наистина има нужда от помощ и изобщо не говорим само за оръжия, а и за хуманитарна, медицинска и морална подкрепа“, каза още Балабанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати