Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай: Асен Василев трябва да спре да се занимава с българската енергетика

Политика

Рамадан Аталай: Асен Василев трябва да спре да се занимава с българската енергетика

Рамадан Аталай: Асен Василев трябва да спре да се занимава с българската енергетика - Tribune.bg
Снимка:

Вицепремиерът Асен Василев трябва да спре да се занимава с българската енергетика, коментира пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика.

„Енергетиката, доставката и осигуряването на енергийни суровини са сложна тема и управляващите или не искат да я асимилират, или искат да служат само на определени техни надзиратели, които от дълго време се опитват да направят така, че енергийната сигурност на България да изпадне в тежка ситуация“, изтъкна Аталай. По думите му „говоренето на управляващите е недалновидно и безотговорно“.

„Министър Асен Василев изземва функциите на министъра на енергетиката. На всички е ясно, че и в Катар има газ, и в Алжир, може да се достави през Гърция, през Турция, но такива неща се съобщават, когато вече има договори. Тогава можеш да излезеш и да кажеш, че няма да купуваш газ от другата страна“, категоричен е Аталай.

Според него с това поведение на управляващите рискуваме „в края на годината да нямаме 3 млрд. куб. м газ, които получаваме от Русия“.

„Фирмите ще фалират. Или пък обратното - ще имаме 50% по-скъп газ от друго място“, отбеляза Рамадан Аталай.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети