Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай: ДПС ще издигне чисто партийна кандидатура за президент

Политика

Рамадан Аталай: ДПС ще издигне чисто партийна кандидатура за президент

Снимка:

„Този път сме се спрели на чисто партийна кандидатура за президент. Като за разлика от другите, които сега се представят на обществото, ще бъде онзи човек, който ще представи перспектива пред България“, заяви политикът и бивш депутат Рамадан Аталай от ДПС пред БТВ.

„Ние сме сериозна политическа сила. Във вторник имаме оперативно бюро, дотогава събираме от областите – на база представените критерии, те кого виждат и кого предлагат като кандидат за президентските избори“, уточни Аталай и допълни, че тогава трябва да стане известна и кандидатурата на партията.

Политикът от ДПС отказа да разкрие повече подробности за техния кандидат, за да го предпази от „жълти средства, които ще очернят представителя“. Той е категоричен, обаче, че ще бъде личност, която е „еднакво отдалечено от всички политически сили“ и „дали ще бъде генерал, човек с тога или поля, няма значение“.

Като енергиен експерт и член на енергийните комисии в няколко парламента, Аталай коментира и енергийната криза обхванала Европа и България.

„Дори с увеличението, в момента цената на газът в България е по-ниска от тези в Европа, тъй като 30% от цената се определя не от борсовите индекси, а то стойността на петролните деривати. Това не е заслуга на служебното правителство и никой не може да си приписва тази заслуга“, каза Аталай.

„40% от електричеството у нас се добива на базата на въглища. Ако в миналото сме строили електроцентралите там, където са въглеродните централи, то сега трябва това да се промени и централите да се преместят до производствата и те да бъдат парогазови“, смята той.

Полша също произвежда по-голямата част от своето електричество от въглища, но там е бил определен „държавен капацитет“, който ние нямаме, а в тази ситуация щеше да ние полезен, казва Аталай

„При нас и синдикати, и политически лидери се страхуват да отидат в „Мариците“, защото не могат да предложат перспектива на хората там“, каза още той.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема