Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай: ГЕРБ са зависими само от Бойко Борисов

Политика

Рамадан Аталай: ГЕРБ са зависими само от Бойко Борисов

Рамадан Аталай: ГЕРБ са зависими само от Бойко Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Случи се това, което от ДПС от дълги години обясняваме - България да има 20% участие в газовия терминал в Гърция, отдавна трябваше да имаме връзка с руски газ през Черно море". Това каза пред БНР Рамадан Аталай, депутат от ДПС и член на енергийната комисия в парламента, във връзка с откриването на газопровода "Турски поток". По думите му това, което трябва да стане оттук нататък, трябва да е в интерес на България.

Според Аталай България устоя на натиска на САЩ и Русия и тяхното желание да присъстват в продажбите на газ в Европа. "Направихме това, което е възможно - да получим и втечнен газ през Гърция, и да получим руски газ през Турция", добави той.

Той посочи какво предстои в газовата сфера: "До края на 2020-а година трябва да бъде завършен газопроводът до сръбската граница. Задължени сме. ... Не би трябвало да има пречки. По трасето са разположени тръбите и машините работят". Според него второто важно нещо е възможно най-бързо да се осъществи интерконекторната връзка с Гърция.

"Третото, което трябва да направим - "Булгартрансгаз" или Министерство на енергетиката да направят всичко възможно, за да се случи още една връзка с Турция и да получаваме втечнен газ и от Турция".

Рамадан Аталай посочи като най-важно: "България да получава газ директно от акваторията на Черно море - да влиза в границите на България".
Според него това са нещата, които трябва да се случат, за да може да се каже, че България е на газовата карта на света.
Депутатът коментира и отношенията между ГЕРБ и ДПС. По думите му "управляващите действат временно, погледът им е много кратък и винаги тичат след събитията". Според него липсват експерти в определени сектори на икономиката, а чуваемостта на управляващите е притъпена и не чуват експертите от опозицията.
В отговор на коментари, че ГЕРБ са зависими от ДПС, Аталай заяви, че ГЕРБ са зависими само от Бойко Борисов:
"Постигнатите положителни резултати си ги приписват само на тях, а когато има нещо, което е в ущърб на обществото и не им изнася, са готови да обвинят всеки един, който живее на територията на България, а още повече - ДПС. Нали знаете, че като че ли ДПС е създадено, за да бъде назначено за виновно".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати