Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай: Няма възможност втечненият газ от САЩ да е по-евтин от тръбния газ

Политика

Рамадан Аталай: Няма възможност втечненият газ от САЩ да е по-евтин от тръбния газ

Рамадан Аталай: Няма възможност втечненият газ от САЩ да е по-евтин от тръбния газ - Tribune.bg
Снимка:

„Антикризисните мерки са толкова закъснели. Управляващите се объркаха много, другите държави имат планове за действие при такива ситуации. Те разбраха, че цените растат, а няма никакви антиинфлационни мерки. Не става ясно как тези 25 стотинки отстъпка, която те предлагат за горива, ще бъдат заплатени.“ Това заяви Рамадан Аталай от ДПС пред Нова телевизия.

Според него мерките, които взима правителството, са закъснели: „Какво чакаха досега управляващите? Някой да дойде да им каже, че има поскъпване?“

„ДПС сме внесли законопроект, с който даваме възможност 3 млрд. лв. да бъдат събрани от фотоволтаиците. След преференциалната цена, парите, които получават фотоволтаиците могат да се върнат във Фонда за енергийна сигурност, с които да подпомогнем хората“, обясни той.

По думите му управляващите е трябвало да искат страната ни да бъде изключение от европейското правило за петролно ембарго по-скоро.

Аталай обясни ситуацията с „Булгаргаз“ и плащането на газа в рубли: „Булгаргаз“ получават писмо, че трябва да преведат пари на сметка на Газпром. После се прави обръщение към рубли, така че България нищо не губи. Единствено нашите управляващи не намериха сили и възможности да влязат в диалог. По тази причина вчера им казах, че е време да си отидат”.

Според него няма възможност втечненият газ от САЩ да е по-евтин от тръбния газ, защото разходите около доставката му го оскъпява. Той предложи втечнен газ да се доставя от Алжир, за да е по-евтин.

Аталай допусна предсрочни избори и съставяне на нова управленска коалиция: „ДПС винаги подкрепяме управляващите формации, когато стане въпрос за вътрешен ред и сигурност”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети