Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рамадан Аталай: Служебното правителство не предприема действия срещу кризата с тока

Политика

Рамадан Аталай: Служебното правителство не предприема действия срещу кризата с тока

Рамадан Аталай: Служебното правителство не предприема действия срещу кризата с тока - Tribune.bg
Снимка:

„Служебното правителство не предприема действия, за да излезе енергетиката от кризата с тока. То трябва в спешен порядък да реши проблема с търговете, да се сключат дългосрочни договори, да се приложи зеленият пакет, производителите на едро да не излизат все още на свободния пазар. Енергетиката не получава онази политическа подкрепа, с която може да работи на пазарен принцип“. Това каза пред БНР Рамадан Аталай от ДПС, част от комисията по енергетика в три парламента.

Според него липсата на дългосрочната визия за развитието на енергетиката не е проблем на служебното правителство, но то е трябвало досега да влезе в законови рамки, които да са влезли в Народното събрание, за да се успокои пазарът.
„Апокалипсис няма да се случи, има достатъчно буфери, които държавата може да поеме за енергийно бедните. Има възможности за помощи за енергийно бедните“.

 Аталай допълни:

„Енергетиката ни има достатъчно мощности, имаме възможност да реагираме адекватно за производството и потреблението на електроенергията. Не може политическите лица да се намесват в течащи процедури - конкурси, търгове, а после да се пишат, че са герои“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Защото са тотално некомпетентни!Затова са и сложени от зелений чорап!
27.09.2021 16:47 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети