Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашидов: Какъв е грехът ни? Още чакам някой да докаже корупция

Политика

Рашидов: Какъв е грехът ни? Още чакам някой да докаже корупция

Рашидов: Какъв е грехът ни? Още чакам някой да докаже корупция - Tribune.bg

„Служебен министър поруга паметници на културата, за да стане пазител на същите паметници на културата. Завъртя се мантрата за корупцията, но каква корупция се доказа? Никаква. Стоя и чакам някой да докаже каква корупция сме извършили. Какъв е грехът ни? Че изтърпяхме една година един шоумен да няма правителство, а инфлацията си растеше. Служебното правителство успя да се корумпира за 3 месеца и дойде просто Кирчо и започна от сутрин до вечер да говори – повече от журналистите. Абе аланкоолу, държавата е в тежка криза, върви да управляваш“. Това заяви на неделния форум на ГЕРБ бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Той разказа случка от началото на работата си в Министерство на културата преди вече повече от десетилетие.

„Спомням си първия мандат, първите месеци. Никога не съм разказвал – влизам в едно министерство, защото съм повярвал на Бойко Борисов, когато познавам отдавна. Аз дълбоко повярвах в този човек – че е амбициозен и можещ. Видях едни папки, който чакат 500 подписа, едни милиони за раздаване. Отидох при него в Министерски съвет и му казах, че това са много пари, отговорности и папки. Страх ме е. Той каза – виж и аз не съм бил министър-председател, ще се учим в движение. И се научихме“, каза Рашидов.

Известният скулптор коментира, че културата е имунитета на едно общество.

„Създадохме 10 реновирани и нови театри, червената църква, Ларгото, Арбанаси, изведохме България на най-големите световни сцени“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети