Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашидов: В биологична война сме – не го ли разбира това Нинова

Политика

Рашидов: В биологична война сме – не го ли разбира това Нинова

Рашидов: В биологична война сме – не го ли разбира това Нинова - Tribune.bg
Снимка:

Ако от короната се спасим, ще съм благодарен, но от Корнелия не знам как ще се спасим, заяви депутатът от ГЕРБ

Ние сме в биологична война и тя е тежка, но го няма врага, всеки всекиго убива, предаваме заразата, без ясна посока без бомби, целта на всяка война е да унищожаваме живия човек. Това коментира председателят на Комисията по култура и медиите в НС Вежди Рашидов.

Той посочи, че пазарът на изкуството е затворен и това влияе на всички. Посочи, че не се притеснява за театрите, защото са държавни структури и за тях ще има помощ. Той обясни, че всички творци със свободни професии също трябва да се подпомогнат, но това ще се реши от правителството как и кога да стане.

По думите му именно в катаклизми и война се раждат едни от най-емблематичните творби в музиката, на сцената, в изкуството на художниците.

Самият Рашидов сподели, че в момента твори много.

„Вече не сме същите хора. Душата ми е тъжна. Рисувам до късно“, каза той.

„Трябва да поздравим премиера. Всички други говорят, но той работи“, посочи Рашидов и коментира, че се радва, че правителството е активно в тази ситуация и предприема необходимите мерки.

„Приемаме правила да не се събират повече от двама души. Всеки ден го повтаряме на хората. И изведнъж Корнелия Нинова, която нищо не прави, а се забавлява предлага да се съберат депутатите. Правителството не спи денонощно. Тя е решила сега да пита премиера. Защо трябва да се събира парламентът и толкова много хора накуп, да се заразим ли? Какво ще го пита? Ако от короната се спасим, ще съм благодарен, но от Корнелия Нинова не знам как ще се спасим“, заяви той по повод искането на БСП да изслуша премиерът в НС.

„Каква е тази простотия по време на война. Вместо да се вдигнат да помагат всячески, да нямаме жертви. Ние сме в тежка, сложна ситуация – не го ли разбира това Корнелия Нинова“, попита депутатът.

Той посочи, че трябва в момента да се помага и дарява.

„Какво дадоха те. Ние от ГЕРБ дадохме 100 хил. лв. Аз лични също давам, макар и по-малко“, сподели Рашидов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Крушовско кафяво Разбира,разбира.Точно,затова търси популярност,защото нищо не прави и нищо не може да направи.Президентът-шофьор,също.
24.04.2020 09:53 / Отговор
Бай Гроздан А-а-а-а-а, не е вярно, не е вярно, крушовишката биволица много добре я разбира биологичната война – я как на предишната ходеше да цунка козичките на баба Дора, а сега хич и не помръдва да цунка някои болен от коронавирус!
24.04.2020 13:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети