Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашидов за Минеков: Желае да управлява, но не знае как

Политика

Рашидов за Минеков: Желае да управлява, но не знае как

Рашидов за Минеков: Желае да управлява, но не знае как - Tribune.bg
Снимка:

Многократно съм предупреждавал за него /Велислав Минеков б.р./, че е болезнено комплексиран за власт, който желае да управлява, но не знае как, коментира пред в. „Труд“ скулпторът и бивш министър на културата Вежди Рашидов във връзка с безобразно високите възнаграждения, които Минеков е раздавал  на съветниците си.

Рашидов напомни, че като председател на Комисията по култура е положил големи усилия българското кино да получи невижданите досега 40 млн. лв.

„Когато ние раздавахме помощи на творци, когато опазвахме културното наследство, то туй нещо вместо да се бори реално срещу въображаема корупция, той самият демонстрира какво е това корупция“, посочи Рашидов по повод раздаваните от Минеков заплати на избрани сътрудници по 4 и дори 6 хиляди лв. на месец.

„Туй нещо, от амбиция да води някакви грозни и ненужни битки, за да се хареса на главните над него, не стига че не направи нищо за българската култура, не стига, че провали възможността кинодейците да получат законните си средства, то той назначи себеподобни хора, които нищо не значат за българската култура и за кратко време ги нахрани с безразборно даване на големи средства за сметка на данъкоплатците“, възмутен е Рашидов. Той посочва, че в двата си мандата, начело на Министерство на културата е имал общо четирима съветници - Борис Панкин за сценичните изкуства, Георги Саракинов - за интелектуалната собственост, проф. Николай Овчаров - в областта на археологията, и Стефан Димитров – в сферата на музиката, а  заплащането им е било не повече от хиляда лева.

Относно свършеното от министър Минеков в областта на културата, Вежди Рашидов е категоричен, че на сто процента е изпълнил само заканата си за три месеца да направи това, което други министри не са направили за десет години.

„Да, той успя за три месеца да натвори и наговори толкова глупости, колкото никой друг за десет години не е направил. Това нещо се държеше като фатмак и успя да прогони една медия, спечелила законен конкурс за помещенията си. И не за това, че са нарушили закон, а заради това, че г-н Блъсков е мой приятел. Отмъщението на хора, които са ми близки – това ли е работата на един министър?“, възмутен е Рашидов.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети