Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков експертно: Вежди Рашидов не бил за председател на НС, не могъл да се справи

Политика

Рашков експертно: Вежди Рашидов не бил за председател на НС, не могъл да се справи

Рашков експертно: Вежди Рашидов не бил за председател на НС, не могъл да се справи - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Рашков изказа експертно мнение пред бТВ относно избора на председател на Народното събрание в лицето на Вежди Рашидов. 

Бившият вътрешен министър заподозря, че „този човек не взема решенията си сам. А от парламентарната група на ГЕРБ му подсказват какво да прави, което е доста неудобно за първия човек в една парламентарна република - направи това, направи онова. Очевидно не може да се справи с ръководството на едно парламентарно заседание. Очевидно има някакъв проблем в говора и се наложи да му бъде предложено да повтори отново материал, който чете. Никой нищо не разбра”.

„Лично съм казвал на Вежди Рашидов, че не е за там (б.р. за председател на НС), той е творец. Казвал съм му, че обществото би имало полза от него като творец, не като народен представител”, добави Рашков. Той обясни, че „Продължаваме промяната“ са се заканили, че могат да поискат оставката на Вежди Рашидов заради отказана среща в парламента със сдружението БОЕЦ, които са искали да предадат материали, които касаят новоназначената като главен секретар на Народното събрание. По темата с ареста на лидера на ГЕРБ, бившият силов министър заяви, че „Борисов не бил свещена крава”

„Голям интерес има към ареста на този човек. Той не е недосегаем”, заяви Рашков и подчерта, че не трябвало да се бърза и акцентира, че съдът е определи арестът за незаконен.

Нека оставим темата за председател на КПКОНПИ, не бива да говорим за „нероден Петко“, помоли Рашков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети