Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков мълчи за купуване на гласове от ДБ, ИТН и БСП, и се извъртя за „банката“ на Борисов (ВИДЕО)

Политика

Рашков мълчи за купуване на гласове от ДБ, ИТН и БСП, и се извъртя за „банката“ на Борисов (ВИДЕО)

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков с реч близо час за „кражби“, „банки“, „тайни срещи“, „престъпни схеми“ и купуване на гласове. Впечатление направи, че за пореден път на прицел бяха партия – ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов. От силовото ведомство така и не разкриха  кой е човекът, който е получавал пари и кой седи на върха на пирамидата по дадената от МВР схема за фиктивен строеж на АМ „Хемус“.

Според изнесената от Рашков и колегите му информация, от строежа на АМ „Хемус“ са изнесени близо 60 милиона лева в чували.

Назначеният от Радев за вътрешен министър обяви, че е имало „тайна“ среща между представители на ГЕРБ, ДПС и „една лява партия“ в Цигов чарг, където е обсъдено да се състави коалиция. Домакинът на срещата бил директор на известна столична болница д-р Михаил Тиков.

Рашков стигна още по-далеч, като обяви, че има информация, че другата седмица ще има „тайна“ среща в Гърция, за да се организират протести на пътните строители, които „отново да дойдат с тежката си техника и да доразрушат центъра на София“.

След речта на Рашков, който изрично инструктира да му бъдат задавани въпроси единствено по темата „Хемус“, дойде ред и на питанията. Те обаче никак не се харесаха на силовия вицепремиер на Радев.

На въпрос коя е банката на Бойко Борисов, след като самият Рашков преди ден обяви, че лидерът на ГЕРБ е собственик на финансова институция, вътрешният министър рязко се извъртя. „Дали има, или няма банка, вие отговорете на този въпрос. Приключих с въпроса и няма да отговарям повече“, ядоса се Рашков при настояване да назове банката.  

Журналистът Симеон Милков също взе думата и попита дали Бойко Рашков ще разследва Явор Божанков от БСП, който е най-големият купувач на гласове във Великотърновоско. Милков припомни разследване в което самият той е участвал заедно с колежката си Тина Ивайлова и  има заснето видео, на което ясно се вижда и чува, че Божанков купува гласове. Милков продължи с разкритията и заяви, че има данни как човек назначен именно от Бойко Рашков организира купуването на гласове и има данни за такова престъпление извършвано от ДПС, ДБ и ИТН.

Очевидно обаче това не се хареса на Рашков и той реши да обвини Милков в „непристойно поведение“ и да не му отговаря на въпросите. За купуването на гласове от страна на Явор Божанков и прекранетото разследване от МВР поради липса на доказателства, Рашков коментира: „Ние сме от една партия и няма данни за тези твърдения“.

Настояването обаче да разкрие „банката“ на Борисов продължи и Рашков беше принуден да отговори: „Какво общо има банката с цялата тази работа, не мога да схвана. Вие си питате по други въпроси. Банката е на един човек, който е в много близки отношения с Бойко Борисов. В много близки отношения са били Борисов, Румен Николов-Пашата, Маргините, Маджо", отговори Рашков, но отново не спомена точното име на банката. 

Стигна се и до скандал, след като вътрешният министър поиска полицаи да изведат от залата Симеон Милков, тъй като е псувал. Милков обаче продължи да настоява да му се отговори на въпросите и Рашков и останалите представители на пресконференцията прекъснаха брифинга и напуснаха залата.  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема