Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков очаква обвиняемият по „Хемус“ да го заведе по най-късия път до онези 50-60 млн. лева

Политика

Рашков очаква обвиняемият по „Хемус“ да го заведе по най-късия път до онези 50-60 млн. лева

Снимка:

Служителите на МВР работят по случая с АМ „Хемус“ от месеци без участието на прокуратурата, заяви в предаването „Лице в лице“ министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му по случая са събрани томове с информация, а наблюдаващи прокурори по делото не знаят къде се намира ГДБОП.

Няма пари, нито магистралата е готова, каза вътрешният министър.

В събота от прокуратурата заявиха, че има безпрецедентен натиск върху наблюдаващите прокурори по делото. Вчера те са си направили самоотоводи пред Апелативната прокуратура именно заради натиска.

„Пита се в задачата защо тази прокуратура не е започна разследване преди да се формира служебно правителство, за да разбере има ли престъпления, които са извършени във връзка със строителството на автомагистрала „Хемус“, посочи той.

Според Рашков има извършени престъпления и те могат да бъдат наречени „престъпленията на века“.

Той посочи, че е имало отклоняване на бюджетни средства чрез използването на предварително обмислени механизми. По думите му средствата са отивали в чужди джобове, партийни каси и дори в чужбина.

Рашков обвини, че във важен момент „когато има лице, което е задържано и привлечено в качеството на обвиняем, е имало процесуални възможности, които е могло да се използват, с цел то да изпълни обещанията, които е дало – да направи самопризнания“.

Според силовия министър представителят на прокуратурата не е обърнал внимание на тези възможности, които има. „Това е един от възловите лица в схемата „Хемус“, заяви Рашков.

„Този човек, който вече е известен, можеше да ни отведе по най-късия път до мястото, където се намират онези 50-60 млн. лева. Дали не са отнесени тези пари при някои ръководни политически лица, дали са изнесени в чужбина, дали не са в нечии партийни каси“, попита вътрешният министър.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема