Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков пак изригна срещу ГЕРБ и ДПС, обвини Турция в намеса във вътрешните ни работи

Политика

Рашков пак изригна срещу ГЕРБ и ДПС, обвини Турция в намеса във вътрешните ни работи

Рашков пак изригна срещу ГЕРБ и ДПС, обвини Турция в намеса във вътрешните ни работи - Tribune.bg
Снимка:

Открити са разписки и протоколи от машинния вот в дома на кандидат-депутат на ДПС

Бойко Рашков продължи с разкритията си за изборите, които отминаха. Вътрешният министър на Румен Радев заяви, че първият тур е минал спокойно в България и чужбина, но обвини Турция в намеса на изборите у нас. Като към края на брифинга той направи преглед на печата в съседката ни.

Каза, че има 122 досъдебните производства против политическите права на гражданите на първия тур. Поясни, че ГЕРБ и ДПС били отново „рекордьори“.

За нарушаване на изборното законодателство са задържани 144 човека, каза директорът на националната полиция Станимир Станев. В рамките на започната акция са проверени над 4500 рискови места, за които има сигнали за купен вот. Полицията е проверили над 8000 човека, над 2000 фирми за кредити и заложни къщи, както и над 700 местни лидери. Униформените са проверили също над 1400 фирми по линия на корпоративния вот.

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия ние сме елиминирали това уродливо явление у нас - политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава за бъдеще”, каза Рашков. И допълни: „Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас“.  После изригна като започна да пита какво искали от МВР и защо слагали равенство между репресия и престъпност: „МВР да разследва престъпления ли или да пасува както някой министри, да угаждат на партии, включително на партии под повърхността“. Рашков продължи, като нарече ГЕРБ „асфалтова партия“ и каза, че ДПС слагали този знак за равенство като ГЕРБ им пригласяли. 

Рашков съобщи за няколко случая като най-пресният е от Софийско, района на Елин Пелин. 

В дома на кандидат-депутат от ДПС с инициали С. С. З, където са открити отрязъци от контролни разписки

„По сигнала е извършена проверка и в дома му са намерени редица следи от това престъпление - не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже, че е гласувал ДПС”, каза той.

„От къде имат партиите тези пари, за да купуват гласове – от магистралите, от обръчите от фирми ли?“, попита той.

Рашков пак не отговори на въпрос за лова си с турския милиардер Гювен. Разкритикува журналистите, че въпросите им трябвало да бъдат за „големи хора“, и се скара, че трябвало да питат Гешев по делата  в колко от случаите прокуратурата е внесла в съда: „Аз имам тактика на поведение“, даде да се разбере служебният силов министър на Радев. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп