Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков разпореди спешна проверка на машините за гласуване на „Сиела Норма“

Политика

Рашков разпореди спешна проверка на машините за гласуване на „Сиела Норма“

Снимка:

Резултатите се очакват тази вечер

Бойко Рашков разпореди спешна проверка, която да изясни до края на деня в детайли въпроса с машините за гласуване на „Сиела Норма". След приключването на проверката обществото ще бъде уведомено за резултатите, уточняват от вътрешното министерство.

Вчера вечерта стана ясно, че още 199 машини за гласуване се намират в склад на фирмата във висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в столицата.

Снощи в ЦИК е получено ново писмо от фирмата "Сиела Норма" за тях, а от ЦИК са сигнализирали ДАНС и МВР.

По-рано днес управителят на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров заяви, че нови машини няма.

„Няма нито една нова машина за разочарование на злобните хора, които пишат по темата, заяви пред бТВ Тодоров. По думите му тези машини са предназначени за резервни части: „Ние сме внесли тази година 13 000 машини за гласуване, което е повече от продадените коли от най- продаваната марка в България. Проверете дали автомобилните вносители не поддържат на склад резервни части. Аз съм гарант, колегите от „Сиела Норма“ са гарант, ЦИК е гарант, „Смартматик“ са гарант, „Информационно обслужване“ са гарант, че тези машини няма да бъдат използвани на вота на 14 ноември. Има много нива на контрол. Само хора с ментални отклонения могат да си помислят такова нещо“, заяви още Тодоров.  


Топ новини

виж още

Актуална тема