Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков: Шегуваме се, че МВР е Министерство на всички работи, но няма какво да направим на „Капитан Андреево”

Политика

Рашков: Шегуваме се, че МВР е Министерство на всички работи, но няма какво да направим на „Капитан Андреево”

Рашков: Шегуваме се, че МВР е Министерство на всички работи, но няма какво да направим на Капитан Андреево - Tribune.bg
Снимка:

Той отрече да прави масови съкращения, било оптимизация

„Шегуваме се, че МВР е Министерство на всички работи, но няма какво да направим на ГКПП „Капитан Андреево”. Не можем да извършваме фитосанитарен контрол. Можем да спомогнем и правим всичко възможно за по-бързото преминаване на тировете”.

Това заяви по време на изслушването си в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред министър Бойко Рашков.

Повод за коментара му е напрежението на границата с Турция, след като БАБХ иззе дейността на частната лаборатория, извършваща фитосанитарния контрол. Това предизвика километрични опашки от тирове.  Пред депутатите от ресорната комисия Рашков заяви още, че е „пресилено” да се говори за масови съкращения в МВР- по скоро ставало въпрос за оптимизация.

„Целта е да се направят реформи в МВР, които разбира се включват и кадрите. Няма как да говорим за масови съкращения. В последните години щатните бройки непрекъснато намаляват и не съм чул някой да говори за масови съкращения. В момента щатните бройки са 49 788. Не можем да говорим за уволнение на някой просто ей така, защото не ни харесва. В момента говорим за хора, които са в надпенсионна възраст по Закона за МВР и Закона за държавния служител”, категоричен бе вътрешният министър.

Той очаквал не по-малко от 20% увеличение на възнагражденията на служителите на МВР да се предвиди в актуализацията на бюджета. 

„На МВР са необходими не само заплати, на МВР са необходими, разбира се, и технически средства, най-общо казвам това, и тази дейност не чака актуализацията, тя е започнала и ще ви кажа в какви насоки - започнахме окомплектоване на всички служби с компютри, с някои професионални устройства в цялата страна”.

Рашков отбеляза, че е взето решение за откриване на Гранично полицейско управление в Резово, за да може да се противодейства на мигрантския натиск.  „Струва ми се, че съм споделял, но страната в момента, в това отношение няма проблем с мигранти, които да преминават през временното оградно съоръжение с Република Турция. От дълго време нямаме мигрантски натиск и преминали мигранти, които да ни затормозяват”, обясни силовия министър.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети