Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков си изми ръцете с полицаите за ареста на три деца, и той имал внучка на 16 г.

Политика

Рашков си изми ръцете с полицаите за ареста на три деца, и той имал внучка на 16 г.

Рашков си изми ръцете с полицаите за ареста на три деца, и той имал внучка на 16 г. - Tribune.bg
Снимка:

В първите дни на руската инвазия в Украйна Паметникът на съветската армия беше тежко охраняван от вандали, трима десетокласници се оказаха с белезници

„Имам внучка на 16 г. Снощи разпоредих на главния секретар да събере ръководството, за да получим информация от извора - всички замесени - от този, който е получил сигнала до последния. Питах ги един по един - имат ли деца и дали са съгласни някой утре да задържи тяхното дете, което е на 15-16 г“. Така, макар и с няколко дни закъснение, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, отрече да има общо с ареста на 3 деца от министерството, начело на което е той.

Рашков даде обяснения в ресорната вътрешна комисия в НС. От думите му се разбра, че родителите са били информирани, а на децата никой не е прибирал телефоните.

Това е в тежко разминаване с информацията до момента. Родителите разказаха, че случайно са разбрали, че младежите са в районното след като много часове не са имали връзка с тях. Едно от децата дори е спало в ареста.

„Има твърдения, че е уведомена прокуратурата. В петък до идването ми тук не ми предоставиха документ, че още в петък прокуратурата е уведомена. Не изключвам да са го направили и по телефона. Не прехвърлям отговорност, ще говоря само за действията на МВР“, каза министърът, неясно как опитвайки се да прехвърли ареста на институция, която няма никакво отношение.

Оттук насетне, вече полицаите, работят с непълнолетни, щели да държат изпит.

„Не може някои служители да постъпват така. Правихме кадрови промени по високите нива, обновяване на състава. Но очевидно трябват и други неща“, оправда всичко с редовите полицаи министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати