Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков става все по-имотен, но не може да догони милионера Събев

Политика

Рашков става все по-имотен, но не може да догони милионера Събев

Рашков става все по-имотен, но не може да догони милионера Събев - Tribune.bg
Снимка:

Макар и министър, Събев продължава да е основен акционер в куриерската компания „Еконт“

Силовият министър Бойко Рашков става все по-имотен. Освен предишните му 19 имота  в последната публикувана декларация, е посочено и право на ползване върху още 3 в столицата.

Що се отнася до финансите вътрешният министър, той е декларирал, че има в банка 158 138 лв. и още 10 000 лв. с кредитна карта.

Оказва се, че Рашков има и средства в инвестиционни фондове. Според посочената от него сума те са в размер на  645 000 лв.

На този фон най-богат се оказва министърът на транспорта Николай Събев. В неговата декларация  той заявява, че не разполага с пари в брой. За сметка на това в банка държи над 15 млн. лв. Отделно от това има да получава 25 000 лв. от две физически лица.

Събев е купил и акции на стойност 39 494 и продължава да е основен акционер в куриерската компания „Еконт“. Държи и 40% от фирмата „Фрий“ ООД.

Като имоти, транспортният министър притежава - 7 апартамента, 5 къщи, две от които в Испания, 3 вили и два парцела за 21 189 297 лв. Къщите в Испания са с площ съответно 9954 и 2847 квадрата.

Събев е декларирал и нива 3 дка в село Тетово край Русе. Той и е ползвател на къща с двор край Созопол.

Впечатляващ е и автопаркът му. Събев е собственик на  14 мотоциклета, 4 автомобила – „Мерцедес бенц“, „Джип“ и две БМВ, както и един товарен автомобил и ремарке. За тях министърът е платил общо 860 566 лв.,

Интерсеното е, че всички те са купени в последните 5 години, както и имотите му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети