Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков за поканата от Гешев: Ще се срещна със следващия главен прокурор!

Политика

Рашков за поканата от Гешев: Ще се срещна със следващия главен прокурор!

Рашков за поканата от Гешев: Ще се срещна със следващия главен прокурор! - Tribune.bg
Снимка:

Проверката за подслушването продължава въпреки саботажа на прокуратурата, заяви служебният министър на МВР

„Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор!“. Това отговори пред bTV вътрешният министър Бойко Рашков, запитан дали ще приеме поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи този четвъртък.

Рашков заяви още, че проверката за подслушването продължава въпреки саботажа на прокуратурата.

Предложението за работна среща от страна на главния прокурор дойде на фона на изключително обтегнати отношения между институциите. В момента е в ход акция на прокуратурата в МВР, като висш полицай вече е с обвинение за трафик на антики и пране на пари, докато в същото време служебното правителство обвини ПРБ в опит да се меси в изпълнителната власт, включително чрез привикване на шефовете на служби.

Като причина за срещата Гешев сочи „необходимостта от продължаване на взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт“.

„Считам, че традиционно добрата съвместна дейност на прокуратурата и МВР в рамките на нормативно установените им правомощия ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество“, обяви още Обвинител номер едно.

По повод акцията срещу началника на сектор „Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция „Национална полиция“ Ангел Папалезов Бойко Рашков обяви, че се провеждат лични обиски и обиски на кабинети на служители, проверяващи твърденията за подслушването на опозиционни политици преди вота на 4 април.

Вчера главният прокурор проведе срещи с новоназначения председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев и началника на ГДБОП Калин Стоянов.

Минути по-рано пред журналисти говорителят на Министерския съвет Антон Кутев посочи, че Тончев е бил привикан на разпит в деня след назначаването си и обвини прокуратурата в намеса в изпълнителната власт.

Междувременно пред Съдебната палата се проведе протест с искане за оставката на главния прокурор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати