Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ръст на доверието в институциите и по-голяма подкрепа за правителството

Политика

Ръст на доверието в институциите и по-голяма подкрепа за правителството

Ръст на доверието в институциите и по-голяма подкрепа за правителството - Tribune.bg

Налице е повишаване на доверието в институциите. Виждаме повишаване на доверието в правителството с 5 до 7%, в съдебната система, както и в Народното събрание с 6-7%“. Това посочи социологът Добромир Живков, който коментира пред bTV последното проучване на медията и „Маркет Линкс“.

При електоралните нагласи също се отчита сериозно изместване на пластовете. Подкрепата за управляващата партия ГЕРБ нараства значително – 28%, следвана от БСП с 21% подкрепа и ДПС и "Има такъв народ" на Слави Трифонов – с 8%.

Това сочат данните от националното проучване, проведено сред 995 лица над 18 г. в периода 27 май – 3 юни по метода на пряко-лично интервю и онлайн анкетата.

„Нагласите се променят в позитивна посока след най-ниската точка, която отбелязахме през март месец. В сравнение с края на миналата година обаче все още не сме постигнали този оптимизъм за това как се развива държавата“, каза Живков.

По отношение на това как се развива материалното състояние на домакинствата се наблюдава голямо изменение в нагласите. 52% са посочили, че нагласата им е негативна, 39% - позитивна, а 9% не могат да определят.

„В ситуация на икономическа криза вследствие на вируса виждаме, че резултатите по-скоро се обръщат. Докато през предишните месеци позитивизмът беше преобладаващ, то сега притесненията от това как всяко домакинство ще посрещне идващите месеци са реални“, коментира Живков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

АСЕН ИЛИЕВ "ИЗБОРИТЕ" В ЗАДУНАЙСКИЯ КЕ НЕФ, ОТ 30Г. СА ПО ТЕХНОЛОГИЯТА - КОСТИНБРОД. КОЙТО И КАКТО ДА ГЛАСУВА, ВСИЧКО Е РЕШЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО ПО ТЕЛЕФОНА ОТ ЧУЖБИНА И БУЛГАНСКИТЕ БОКЛУЦИ ПРОСТО ПАРКИРАТ ЕДИН КАМИОН С ГОТОВИ БЮЛЕТИНИ ПРЕД ЦИК :)
12.06.2020 08:34 / Отговор
Бай Гроздан Асенчо, да не вземеш нещо да прегракнеш от толкова крясъци, душко, да не вземеш нещо да си повредиш гърлото, че да те хване коронавируса и да се гътнеш, че ще бъда безутешен! Много се напрягаш, да не ти се ака? Ти какво правиш в „ЗАДУНАЙСКИЯ КЕ НЕФ“, ами не си таковаш мамата някъде, където е само цветя и рози, а теб ще те носят на носилка? Казвай! Само да ти напомня, че където и избяга, човек не можа да избяга от себе си и ако е некадърник и тъпак, такъв ще бъде навсякъде!
12.06.2020 11:40
Емо Бай Гроздане др.илиев е явно от ония дето до обед ги яд на себе си, а след обяд ги е яд на останалите!А вечер не могат да спят защото яда ги отпуска много бавно до сутринта, и започва пак като КЕ НЕФ!
12.06.2020 12:27

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети