Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рая Назарян беше избрана за председател на парламента

Политика

Рая Назарян беше избрана за председател на парламента

Рая Назарян беше избрана за председател на парламента - Tribune.bg

Рая Назарян беше избрана за председател на Народното събрание. За кандидатурата ѝ гласуваха 131 против 66, а се въздържаха 39. 

„Против“ гласуваха 66 от ПП-ДБ, БСП, „Величие“ и независимия Калоян Методиев, а „Възраждане“ се въздържаха. В подкрепа на кандидатурата на Назарян гласуваха от ИТН. 

"Първо бих искала да благодаря за оказаната висока чест и за полученото доверие. С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт. Народното събрание независимо от степента на общественото доверие е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Затова нашата обща отговорност на всеки един народен представител, независимо от ролите на опозиция и управляващи е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост. Независимо от политическите си различия, всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на Народното събрание, които трябва да съответстват на общоприетите разбирания за авторитет и достойнство. Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия в тази насока. На мен може да разчитате за диалогичност, справедливост, равнопоставеност и безусловно спазване на Конституцията, законите и правилника на дейността на НС. Благодаря ви!", каза Рая Назарян от трибуната на председател на Народното събрание.

Четирима бяха кандидатите за председател на 50-ия парламент - Виктория Василева от „Величие“, която получи 13 гласа ЗА, 105 – против и въздържали се – 105-ма. Петър Петров от "Възраждане"получи 54 гласа ЗА, против – 111 и въздържали се – 71. Силви Кирилов остана предложението на ИТН, но и той не получи подкрепа. 

50-то Народно събрание ще има седем заместник-председатели, по един от всяка парламентарно представена партия. Те бяха гласувани анблок. За кандидатурите на седмината заместници "за" гласуваха 233 депутати, нито един против, а трима се въздържаха. Решението е прието.

Заместник-председател на НС от ГЕРБ е Росица Кирова, от ДПС – Йордан Цонев, от ПП-ДБ – Атанас Атанасов, от БСП предлага Драгомир Стойнев, от Възраждане – Цончо Ганев, от ИТН – проф. Андрей Чорбанов, от Величие – Виктория Василева. 



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети