Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рая Назарян: Необходима е деескалация на напрежението - не само заради Близкия изток, а заради мира в целия свят

Политика

Рая Назарян: Необходима е деескалация на напрежението - не само заради Близкия изток, а заради мира в целия свят

Рая Назарян: Необходима е деескалация на напрежението - не само заради Близкия изток, а заради мира в целия свят - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Народното събрание Рая Назарян присъства на възпоменателна церемония по повод първата годишнина от терористичното нападение на “Хамас“ срещу мирни граждани на Израел в Централната софийска синагога. Събитието беше организирано от посолството на Израел в България и организацията на евреите „Шалом”.

За тази една година осъзнахме най-важното, а именно че мирът не е даденост, мирът е висша ценност, която трябва да се отстоява всеки ден, отбеляза пред присъстващите на церемонията председателят на Народното събрание Рая Назарян. Тя посочи, че сме свидетели на поредния цикъл на ескалация на напрежението в Близкия изток - ескалация, която може да се окаже драматична и с непредвидими последици. Днес повече от всякога е необходима деескалация на напрежението - не само заради мира в Близкия изток, но и заради мира в целия цивилизован свят, заяви Рая Назарян.

През изминалата година България нееднократно заяви своята солидарност и съпричастност с народа на Израел, припомни председателят на парламента. Рая Назарян отбеляза, че България подкрепя и ще продължи да подкрепя всяко конструктивно усилие на международната общност, насочено за осигуряване сигурността на Държавата Израел, гарантиране на регионалната стабилност и установяването на траен и справедлив мир в региона на Близкия изток. Тук е моментът и да заявим отново нашата привързаност към ценностите на свободата, върховенството на закона, демокрацията и мира, завърши изказването си Рая Назарян. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети