Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рая Назарян за диалога с ПП-ДБ: Това не са преговори, а рекет

Политика

Рая Назарян за диалога с ПП-ДБ: Това не са преговори, а рекет

Рая Назарян за диалога с ПП-ДБ: Това не са преговори, а рекет - Tribune.bg

ГЕРБ-СДС положи всички усилия от самото начало да има преговори. След вчерашната пресконференция на отсрещната коалиция с обвиненията и твърденията, че Мария Габриел не притежава лидерски качества и не искат да бъдат министри в нейната коалиция, няма предпоставки да продължаваме да водим преговори. Това не са преговори, а рекет. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Рая Назарян, която беше част от преговорния екип за съставяне на нов кабинет, предаде Нова тв.

„Ако някой саботира целия процес по преговорите за съставяне на кабинет, то това са „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Те очевидно искат избори”, подчерта тя.

„Предпоставки за продължаване на разговорите, при така развилите се събития, няма. В днешния ден дадохме възможност на ПП-ДБ не просто да се извинят на Мария Габриел, то трябваше да бъде убедително и поднесено с разкаяние, защото това не е държавническо и не е проява на разум”, каза депутатът от ГЕРБ-СДС. Назарян уточни: „Извинение до момента няма. Нещо повече – има потвърждаване на обидните и клеветническите твърдения, които изрекоха по адрес на Габриел”.

Относно имената на министрите, които твърдяха, че нямат представа да са включени в кабинета, Назарян отвърна, че ПП-ДБ са били наясно. „Това са имената, които ние сме обсъждали през последните десет дни. Това са и към настоящия момент действащите министри. Реално, техният акт, на т. нар. отводи, е чиста абдикация”, поясни тя.

Според думите ѝ Катя Панева е предложение на Атанас Атанасов, което е било припознато от Мария Габриел. Рая Назарян обясни, че постът на Тодор Тагарев е бил проблем само първите осем дни. „Накрая те се съгласиха, че ще отстъпят и съответно ще има възможност за ротация на Тагарев с Христо Гаджев”, посочи още тя.

Назарян беше категорична, че Асен Василев повече не може да бъде министър. „Той е негоден да бъде държавник и министър. Ако той е предвиждан в каквато и да е коалиция, ние няма да участваме”, поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети