Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Райчев: Протестът умря гадно, Трифонов опита лупинг и тупна на земята

Политика

Райчев: Протестът умря гадно, Трифонов опита лупинг и тупна на земята

Райчев: Протестът умря гадно, Трифонов опита лупинг и тупна на земята - Tribune.bg
Снимка:

"Протестът умря. Имаме труп. Протестът, който започна миналата година, когато прокуратурата направи опит да влезе в президентството, днес умря гадно, смрадливо, с обиди". Това заяви социологът Андрей Райчев пред БТВ по повод днешните скандали в парламента между самоопределилите се  партии на промяната политически сили "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Слави Трифонов е самодеец номер 1 в случая. Той се опита да направи най-виртуозното изпълнение в политиката, което в България е правено само веднъж и то не много успешно – правителство на малцинството. Това у нас е правил само Филип Димитров и този кабинет си отиде само след година. Това е най-тежкият лупинг в политиката, изисква безкрайни хитрости, компромиси с партньори и обиколки. Той опита да направи този лупинг в политиката и не успя да го направи - тупна на земята, падна", каза още Райчев.

"Преди да поговорят със Слави Трифонов другите две протестни формации му казаха, че неговия кандидат за премиер е агент на Държавна сигурност, турско мекере. Последва непремерено изказване на Трифонов, за да се стигне до днешните "болонки". Тези обиди ще имат своето отражение с месеци напред", категоричен е социологът.

По думите му в момента най-адекватно се държи БСП. "Нинова се държа просто образцово и се опитва да гаси пожара", посочи политическият анализатор.

Според Райчев примитивното ниво на разговор в момента изключва не просто трети мандат, то изключва мандат и в следващия парламент.

Нещата са извън всякакви рамки и не мога да допусна, че те (Има такъв народ и Демократична България) ще направят правителство заедно. Те много добре знаят, че си играят с парламентарната система на България. Понеже и двете формации - ИТН и ДБ - са виновни, се обвиняват взаимно и казват "Иванчо е виновен", защото им е важно на кого ще издърпа ушите българският народ. Ако питате мен, Иванчо /народът/ ще издърпа ушите и на двете формации, коментира политическият анализатор.

Той бе категоричен, че голямата им грешка на ИТН е, че са влезли в хипотезата за революция, а в България няма революционна ситуация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати