Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Раздор във "Величие". Ще има ли изключени депутати?

Политика

Раздор във "Величие". Ще има ли изключени депутати?

Раздор във Величие. Ще има ли изключени депутати? - Tribune.bg
Снимка:

Раздор на върха се заформи в изненадата на изборите партия "Величие", след като идеологът й Ивелин Михайлов обвини в събота 5-6 депутати в предателство, защото били подкрепили ГЕРБ и ДПС в гласуване. Михайлов се закани да изгони тези народни представители.

Депутати от "Величие" няма да бъдат изключвани от парламентарната група на партията без доказателства, че са купени, отвърна му обаче формалният председател на "Величие" Николай Марков в интервю за "Контракоментар" на Асен Генов, пише 24 часа.

"Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика", закани се Михайлов в събота по време на събора в "Историческия парк". Той не уточни за кое гласуване говори, но в петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа, а не 5-6, за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Т.е. за нея гласува цялата парламентарна група на партията. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и трима души от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати