Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Различни версии и мотиви за убийството на Алексей Петров, кабинетът измисли мерки

Политика

Различни версии и мотиви за убийството на Алексей Петров, кабинетът измисли мерки

Различни версии и мотиви за убийството на Алексей Петров, кабинетът измисли мерки - Tribune.bg
Снимка:

Изследват се различни мотиви, сред които отмъщение, а версиите за убийството на Алексей Петров са няколко. Това каза премиерът Николай Денков след съвещание в Министерския съвет, в което участваха с представители на МВР и на службите за сигурност във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления в страната.

Денков обясни, че няма установена връзка между последните знакови убийствата - тези на  Красимир Каменов-Къро, „брат Галев“ – Ангел Христов и Алексей Петров.

По думите на премиера е по-важно какво  би могло още да се направи, така че държавата да се справи по-добре с тежките престъпления, които наблюдаваме през последните месеци.

Затова той начерта 4 мерки:  

„Изключително важно е институциите да ускорят и да обогатят обмена на информация помежду си. Имам предвид основно МВР, службите и прокуратурата, които работят заедно по разследванията. Това, което миналия петък МВР е направило заедно с прокуратурата е да сключат споразумение за един координационен механизъм за обмен на информация и съвместна дейност, който е свързан обаче по тематика само с двете теми, за които говорихме доскоро - наркотрафика и проблемите с трафика на мигранти“.

Денков отбеляза още  - Активизиране в пълен обем на дейностите и работата на службите на институциите, които са свързани с придобиване на изпреварваща информация за подготвяни тежки престъпления; Проактивна работа с лицата, които влияят върху средата на сигурност, които биха могли да участват в подготовка на престъпления, за да е ясно, че те са следени, те са наблюдавани и всеки опит за нарушаване на правото ще бъде санкциониран колкото може по бързо.

По отношение на убийството на Алексей Петров премиерът посочи, че има твърде много различни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, във връзка с бизнес интереси, във връзка с определени престъпления, които са се случвали през годините, така че могат да бъдат дефинирани и в момента се изследват различни възможни мотиви за това престъпление, включително и възможност за отмъщение.

„Това, което прави впечатление и цялата информация показва, че самият Алексей Петров не се е чувствал застрашен през последния период. Ходил е без охрана на различни места. Самата охрана около него не е от професионалист, които биха могли да го предпазят от някакво организирано покушение. Тепърва ще се опитаме да разберем, защо това е било така. Има няколко конкретни следи, по които се работи“, отбеляза още премиерът.

„Не можем да говорим за гангстерска война, за усложнена криминогенна обстановка, това показва анализът на МВР с информацията и цифрите, които разполагаме“. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  По думите на Стоянов мотивите за убийството могат да бъдат много и различни, като се изследва голям обем от информация.

Стоянов посочи, че последният месец МВР е работило по четири много тежки престъпления - убийства, като по две от тях, в София, има задържани, по третото - в Цалапица се работи по установяването на местонахождението на извършителя.

Премиерът акад. Николай Денков заяви, че Алексей Петров няма нищо общо със сформирането на правителството, с управленската и законодателната програма. Той добави, че името му не е било споменавано по време на разговорите с ГЕРБ. Той нарече тези информации внушения и измислици от хора, които не искат да има редовен кабинет. 

Оръжието, с което е стреляно по Алексей Петров, е установено като калибър, обясни директорът на СДВР Любомир Николов.  Разпитана е жената, която е била заедно с Петров и е ранена при престъплението, добави той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети