Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разместване в програмата предизвика Георги Свиленски да се обърне към Искрен Митев: Елате отвън да ви го обясня!

Политика

Разместване в програмата предизвика Георги Свиленски да се обърне към Искрен Митев: Елате отвън да ви го обясня!

Разместване в програмата предизвика Георги Свиленски да се обърне към Искрен Митев: Елате отвън да ви го обясня! - Tribune.bg
Снимка:
БГНЕС

Разместване на програмата скара депутатите в зала. По предложение на Делян Добрев от ГЕРБ народните представители приеха като първа и втора точка от заседанието на парламента да са първо четене на измененията в Закона за енергетика и проект за компенсация на потребителите на моторни масла у нас. Удължаването на действието на бюджета за следващата година остана по-назад в програмата.

Георги Свиленски от БСП използва случая и предложи като точка трета колегите му да разгледат промените в Кодекса на труда, с които минималната работна заплата да стане 850 лв. След отказ на депутатите да приемат разместването последва ново предложение от червения депутат, а именно промените в Кодекса за труда да са точка трета за днес, а после и първа точка в утрешната програма на парламента, но и те бяха отхвърлени.

Последва остра размяна на реплики между БСП и "Продължаваме промяната".

"Не мога да разбера кое е приоритет за БСП - хартиената бюлетина или минималната заплата", скочи на трибуната Искрен Митев. 

"Елате отвън да ви го обясня!", го реплика заместник-председателят  на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Председателстващият заседанието на парламента Росен Желязков опита да сложи точка като изтълкува призива на социалиста шеговито, че времето навън е студено и де факто червеният депутат предлага да се охладят страстите в зала. 

Последва критика от трибуната на Елисавета Белобрадова от ДБ, че процедурите не се използват както трябва, а в нарушение на правилника.

"Говорите за нарушаване на правилника, а сама го правите. Искате ли и на вас да кажа някои неща, досега с вашата група не съм се занимавал", отговори ѝ Свиленски.

Председателстващият Росен Желязков сложи край на споровете като определи действията на колегата си от левицата като "гръмоотвод, който иска непрекъснато да се обясни".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати