Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разногласия в ПП-ДБ остави коалицията без мандат в Кюстендил

Политика

Разногласия в ПП-ДБ остави коалицията без мандат в Кюстендил

Разногласия в ПП-ДБ остави коалицията без мандат в Кюстендил - Tribune.bg

Разграничаването, противопоставянето, дори противоборството по някои от въпросите вътре в коалицията, провалили ПП-ДБ в 10 МИР-Кюстендил и формацията, остава без депутат в 50-ото Народно събрание, коментират активисти, цитирани от БНР.

Резултатът на коалицията за региона е 3 527 гласа, 10,37%, четвърто място - след ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС.

Както БНР вече съобщи, четвъртият мандат за региона отива при малката формация „Величие“ и водачът на листата за района Росица Калинова. Останалите три мандата вземат бившият вътрешен министър Христо Терзийски (ГЕРБ), Димчо Димчев, силистренец, но за втори път избиран от Кюстендил, от „Възраждане“ и бизнесменът Николай Златарски от Дупница, от ДПС.

Разногласията между ПП и ДБ на регионално ниво започнали още при съставянето на листата. От „Демократична България“ настоявали водач да е Елисавета Белобрадова, от ДБ, Кирил Петков и Асен Василев обаче наложили кюстендилеца и депутат в трите последни НС Георги Стамов. Имало напрежение и с включените в листата.

Осмият - икономистът Радослав Рибарски, не се появил в Кюстендил през цялата кампания. Друг - кюстендилски бизнесмен, заминал на почивка в Гърция и оттам се информирал за хода на кампанията. Нямало поравно застъпване на  регионите Кюстендил и Дупница - художникът-меценат и бивш депутат - дупничанинът Николай Табаков, беше едва пети. Докато първите трима са кюстендилци.

Сега се очаква разлъка на ПП и ДБ - и на национално, и на местно ниво. Или намиране на по-удачна форма и партньорство, ако коалицията ПП-ДБ се запази.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати