Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разпад: „Демократична България“ губи членове

Политика

Разпад: „Демократична България“ губи членове

Разпад: Демократична България губи членове - Tribune.bg
Снимка:

Активният участник в създаването на “Да, България” Христо Христев обяви публично причините да напусне

Активен участник в създаването на “Да, България” обяви публично, че напуска партията. Христо Христев, преподавател по Право на ЕС в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, направи решението си публично в профила си във Фейсбук и обясни подробно, защо е стигнал до това решение. Христев, който бе много близък с идеолога на създаването на “Да, България” Кристиан Таков, не скрива разочарованието си, че обединението с ДСБ е целяло единствено “преминаване” на бариерата за влизане в Европарламента.

„В края на 2016 и началото на 2017 г. се присъединих към учредяването на “Да, България” с вдъхновение и надежда, че тази инициатива ще позволи пробив в безвремието на българското политическо статукво“, пише Христев в статуса си. Допълва, че развитието на “Да, България" през изминалите две години в крайна сметка тръгнало по други пътища. „И до днес в “Да, България” не се осъществи ясно идейно и ценностно определение, без което не може да съществува пълноценна и устойчива политическа общност“, допълва той.

„Поради това разминаване на политическата реалност със заявеното при учредяването на “Да, България”, както и поради разминаването на вътрешните отношения в движението с разбиранията, които споделям за това как би следвало да функционира една демократична политическа организация, как се използва ефективно и пълноценно човешкият потенциал, който една политическа общност представлява и как се черпи най-ценния ресурс в нашия живот – времето, още преди изборите направих своята лична равносметка и реших, че нямам повече вътрешната убеденост да бъда част от движението“, обяснява Христев. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Христина Жалка картинка...имаха шанс за нещо градивно, но с тези ръководители....разпадък е неизбежен
03.06.2019 12:45 / Отговор
Б.Б. Еднодневка е тая партия! Тва, че сега на изборите успяха да вкарат един депутат в Европарламента нищо не значи. На следващите избори резултатът им ще доста по-слаб, сто процента. Щото нямат бъдеще, нямат потенциал, нищо повече не могат да направят от това, което са направили до момента.
03.06.2019 15:21 / Отговор
Сава Че тия освен основните дейци имали ли са други членове, че сега да ги губят?
03.06.2019 18:35 / Отговор
Хари Ами дошъл му акъл в главата на човека и правилно е постъпил като се отказва да участва в схемите на Христо Иванов и сие.
03.06.2019 23:01 / Отговор
Барона Поредното доказателство, че зад гръмките думи и обещания на Демократична България се крия обикновена жажда за власт и пари.
04.06.2019 08:53 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети