Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разпад в структура на БСП-Красно село

Политика

Разпад в структура на БСП-Красно село

Разпад в структура на БСП-Красно село - Tribune.bg
Снимка:

Месеци преди местните избори, структурата на БСП-Красно село в София търпи разпад. Председателят на районната организация Николай Николов обяви, че е подал оставка и вече е депозирана в Градския съвет.

Ето какво написа Николов по повод своята оставка:

Вчера подадох оставка като председател на районната организация на БСП в Красно село. Днес я депозирах и в Градския съвет на партията.

Не беше лесно да взема това решение.

Водих доста битки – и като социалист, и като общински съветник в София! За повече справедливост при разпределението на публичните средства и срещу корупционния модел на ГЕРБ, окупирал столицата в продължение на много години.

През последните месеци обаче изгубих увереност, че с ръководството на градската партийна организация и на групата съветници мислим в една посока, че споделяме общи оценки за състоянието на нещата.

Беше премината една червена линия, когато ръководството на нашата група реши да бъде подкрепен предложеният от ГЕРБ районен кмет, който вече встъпи в длъжност.

Разбира се, не подкрепих този избор!

Не за първи път не подкрепям предложения на ръководството на групата. Правил съм го и друг път. Особено в случаите, когато съм имал достатъчно основания да подозирам, че проектите за решения намирисват на съмнителни схеми и задкулисни договорки.

Чашата на търпението ми преля, когато научих, че за заместник-кмет на района е назначен представител на БСП от друг район!

Социалистите от Красно село дори не бяха уведомени за това решение. Отделен въпрос е какво биха решили членовете на районната организация, ако ги бяха попитали!

Тъй като съм почти сигурен, че ще има всякакви спекулации относно моето решение, бързам да уточня, че не напускам партията, не я сменям с друга, не я предавам.

Ще продължа да работя за интересите на хората в столичния град, но не и като районен партиен ръководител.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, Красно село
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети