Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разцепват министерството на Нинова на две, от там отричат

Политика

Разцепват министерството на Нинова на две, от там отричат

Разцепват министерството на Нинова на две, от там отричат - Tribune.bg
Снимка:

Правителството планира да раздели Министерството на икономиката и индустрията на две нови министерства. Това става ясно от Портала за обществени консултации на МС.

Предложението е ведомството, което в момента се ръководи от Корнелия Нинова, да се раздели на Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа. Второто ведомство много вероятно да бъде оглавено от Даниел Лорер, който в момента е министър на иновациите и растежа, но без портфейл.

Сред предложените промени са тези в устройствените правилници на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, с които се регламентира преминаването им към Министерството на иновациите и растежа.

Чрез предвидените изменения на нормативните разпоредби се преразпределят правомощия от материалната компетентност на министъра на икономиката, председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации и ръководените от тях ведомства, които следва да бъдат поети от министъра на иновациите и растежа, респективно Министерство на иновациите и растежа.

Малко по-късно от министерството ръководено от Корнелия Нинова пуснаха информация, че няма да има разделяне на министерствата.

„Разделението на Министерството на икономиката на Министерство на икономиката и индустрията и на Министерството на иновациите и растежа бе направено още на 13.12.2021 г. с решение на Народното събрание, което прие новата структура на Министерски съвет и влезе в сила на 1.03. 2022 г.

На 28 март 2022 г. в портала за Обществени консултации на Министерски съвет е публикуван Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на нормативни актове на Министерския съвет.

Това Постановление изисква да се направят последващи изменения в редица нормативни актове, в които съществува наименованието само на Министерството на икономиката“, написаха от икономическото ведомство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети