Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Реакции след Конгреса на БСП – от инстинкт за самосъхранение до слабост

Политика

Реакции след Конгреса на БСП – от инстинкт за самосъхранение до слабост

Реакции след Конгреса на БСП – от инстинкт за самосъхранение до слабост - Tribune.bg
Снимка:

Продължават другарските коментари и реакции след оставането на Корнелия Нинова на поста председателя на БСП.

„Имах надежда, че БСП ще вземе това решение, защото другото означаваше три месеца процедура и то по време, в което БСП управлява. Решението вчера е проява на инстинкт за самосъхранение и отговорност към България - процедура в БСП означава дестабилизация на управляващата коалиция. Провал на БСП в управлението е сигурна формула за политическия край на тази сила“, каза пред БНР Явор Божанков.

В предаването „Неделя 150“ Елена Йончева определи Конгреса като срамен и режисиран, който е хвърлил БСП в категорията на маргиналните партии.

Конгресът нямаше връзка с реалността. На Конгреса не получихме отговор на въпроса защо изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е колективна, а на лидера, специално на Корнелия Нинова.

Пред бТВ днес Крум Зарков, който дори не стигна до лидерска битка с Нинова, изрази учудване, че се е скрила зад подписка – „Не го очаквах. Нинова показа слабост, а случилото ще има лош имиджов ефект за партията“, заяви социалистът, според когото е трябвало да има избор на нов председател на партията.

Георги Кадиев: Лявото е счупено

Беше очаквано, не се случва за първи път, коментира на страницата си във Фейсбук председателят на БСП-София Калоян Паргов. „В залата беше поставен въпрос и за моята оставка. На заседанието на Националния съвет преди почти година обявих, че аз ще бъда първият, който ще подаде оставка, след като Корнелия Нинова го направи. Това щеше да бъде моята отговорност за подкрепата, която ѝ дадох от самото начало - първо да застане на председателския пост, а след това в работата ѝ, както и за резултатите на БСП на изборите на 4-ти април. Оставката на Корнелия Нинова не е факт, следователно моята също.

Николай Бериевски от младежкото БСП поздрави Зарков за куража и изрази изненадата си от страха на Нинова от битки.

„Поздравления за мъжкото поведение и проявения кураж. Не е лесно да се изправиш срещу действащ председател на БСП и вицепремиер. Поздравления и за тези 164 делегати на Конгреса, които проявиха характер и не се уплашиха. Разбирам и останалите 415. Част от тях истински подкрепят председателя. Друга част чакат назначения или вече са назначени някъде из държавните институции, но на тях бих искал да кажа, че тези позиции са временни. Жалко за онези, които не дойдоха. Винаги съм мислел председателя на партията за човек, който не го е страх от битки - уви, вчера видяхме друго. Хубавото е, че БСП показа, че има и хора, които искат по-добро бъдеще за партията.

Благодаря на делегатите на Конгреса за констатацията по отношение на включването ми в състава на Националния съвет на партията“, написа той на страницата си във Фейсбук. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати