Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Реакции след „Магнитски”: Малинов – поласкан, други – разбрали от медиите

Политика

Реакции след „Магнитски”: Малинов – поласкан, други – разбрали от медиите

Реакции след Магнитски: Малинов – поласкан, други – разбрали от медиите - Tribune.bg
Снимка:

„Поласкан съм". Така коментира пред bTV Николай Малинов новината, че е в списъка със санкции по закона на „Магнитски“. „Щом срещу мен лае Министерството на финансите на САЩ, съм поласкан, вървя в правилната посока“, каза той.

Румен Овчаров пък разбрал от медиите – „Никой не ме е информирал”, каза той пред bTV. Иван Генов, който е бивш главен изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” също заяви, че се е информирал от медиите за новината

„Току що научих, че съм в списъка, идея нямам защо съм в него. Ще питам, но не зная и кого да питам”. Това е била реакцията на Александър Николов – също бивш шеф на АЕЦ „Козлодуй”.

По повод попадането му в списъка със санкциите по закона „Магнитски”, той се усъмни, дали не е защото, като зам.-директор на централата е бил против подписване на договор с „Уестингхаус” за доставка на ядрено гориво преди да е лицензирано.

„Но тогава пък какво общо има Иван Генов с това”,  попита той.

Президентът Румен Радев обяви чрез пресцентъра си, че високо цени подкрепата на стратегическите партньори на България САЩ и Великобритания в борбата с корупцията, принос за което имат наложените санкции на български граждани. И призовава българските институции и политици за реален и неотклонен ангажимент към борбата с корупцията и утвърждаване на върховенството на правото. "Нашето общество очаква следващото Народно събрание да се ангажира с антикорупционното законодателство, предложено от служебното правителство", изтъкна той.

Служебното правителство държи на върховенството на закона и борбата с корупцията в България и отчита готовността за подкрепа в тази посока от партньорските държави САЩ и Великобритания, обявиха от МС.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети реакции, САЩ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети