Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Реденето на нов служебен кабинет продължава. Военният министър не изключи възможността да бъде част от него

Политика

Реденето на нов служебен кабинет продължава. Военният министър не изключи възможността да бъде част от него

Реденето на нов служебен кабинет продължава. Военният министър не изключи възможността да бъде част от него - Tribune.bg
Снимка:

Разговорите на номинираната за служебен премиер Горица Кожарева с потенциалните министри в служебния ѝ кабинет продължиха и в неделя. Досега тя е разговаряла с част от сегашния кабинет – с министъра на финансите, на МВР и правосъдието.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов все още не е провел разговори с посочената от президента Радев за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева относно евентуалното му оставане на поста в новия кабинет. Министърът подчерта, че е склонен да остане на поста

„Не са ме викали. Нямам новина. Пожелавам на Кожарева да създаде силен екип. Като ми предложат ще има разговор и тогава ще се решава“, заяви Запрянов. 

„Моята професионална експертиза се вписва в контекста на служебен, а не партиен кабинет,“ добави той.

Транспортният министър Гвоздейков обяви преди дни, че ще изслуша приоритетите на Кожарева и после ще помисли. Здравният министър Галя Кондева също направи заявика за оставане в кабиента.  

По информация на bTV номинираната за служебен премиер е провела разговор с финансовия министър Людмила Петкова. Тя заедно с образователният министър Галин Цоков, както и културният Найден Тодоров с голяма степен ще останат на постовете си в новия служебен кабинет. Кожарева трябва да събере екипа си до 19 август.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети