Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Реформата на Рашков се провали, връщат пенсионерите в МВР

Политика

Реформата на Рашков се провали, връщат пенсионерите в МВР

Реформата на Рашков се провали, връщат пенсионерите в МВР - Tribune.bg
Снимка:

Реформата на бившият вътрешен министър Бойко Рашков се оказа провал, пише сайтът breaking.bg. Служебният ресорен министър Иван Демерджиев вчера е издал заповед до структури на МВР, в която разрешава да бъдат назначени отново в системата пенсионирани от Рашков служители на трудово правоотношение.

„През първата половина на 2022 година са прекратени служебните и трудовите правоотношения на различен брой служители, придобили и упражнили правото си на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

За част от овакантените длъжности за лица на трудово правоотношение от категориите „специалист със средно образование и професионална квалификация“, „специалисти със средно образование“ и „квалифицирани работници“ не могат да се намерят подходящи кандидати, притежаващи съответната професионална квалификация, с която се затруднява дейността на структурите“, пише Демерджиев.

Затова разрешава при липса на други подходящи кандидати за длъжностите, ръководителите на структурите в МВР по чл. 37 от закона да назначават лица, които са придобили и упражнили правото си на пенсия и отговарят на изискванията за заемането на длъжност.

Това на практика е крах за „реформата“ на Бойко Рашков в МВР и хвалбите му, че е 99% от нея е завършена. Всъщност Рашков пенсионира всички дребни служители от чистачки, през деловодителки и секретарки до шофьори. Оказва се, че няма кой да ги замести и да върши работа. Куриозът на „реформатора“ Рашков бе, че самият той и приближените му от ръководството на МВР бяха пенсионери.

Заповедта на Демерджиев от 7 септемвриЗаповедта на Демерджиев от 7 септември


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети