Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Репортери без граници“ наредиха Виктория Маринова до Джамал Кашоги и Ян Куцияк

Политика

„Репортери без граници“ наредиха Виктория Маринова до Джамал Кашоги и Ян Куцияк

Репортери без граници наредиха Виктория Маринова до Джамал Кашоги и Ян Куцияк - Tribune.bg
Снимка:

Организацията все още разследва разкрито убийство на българката

„Репортери без граници“ публикува годишните си данни за насилие над журналисти в цял свят. От организацията посочват, че през 2018 г. по света са убити 80 журналисти и включват в този списък и Виктория Маринова.

Неправителствената организация поставя случая на българската журналистка в графата „Убийства с международен отзвук“. В тази графа са и случаите на убитите Джамал Кашоги и Ян Куцияк.

„Репортери без граница“ съобщават и че все още разследват случая с българката. А той бе разкрит от българските власти.

„Тялото на Виктория Маринова, 30-годишна водеща в програма за актуални събития на местен телевизионен канал в Русе, Северна България, е открито в градския парк на 6 октомври. Тя била пребита, изнасилена и удушена, твърдят властите, според които всички версии са взети под внимание, включително възможността тя да е убита заради работата си. В последното си предаване тя представи репортаж на сайта за разследваща журналистика „Бивол“ за предполагаемото присвояване на средства от ЕС в големи размери, с участието на бизнесмени и политици. Убита ли е, за да бъде даден пример? За момента нито една хипотеза не може да бъде изключена.“ - гласи описанието на убийството на Виктория.

Никъде не се споменава, че престъплението бе разкрити, че за убийството е задържан Северин Красимиров и че мотивите му не са свързани с работата на Маринова.

Позицията на „Репортери без граници“ получи отзвук в България.

„Клеветническа соросоидна организация "Репортери без граници" продължава да сипва кал върху България“, написа във Фейсбук журналистът Петьо Блъсков. 

„Бидейки едно от стотиците НПО-та на Джордж Сорос, преди няколко месеца те лъгаха в хор с родните соросоиди как Виктория Маринова била убита заради някакво измислено "разследване". Помните истериите им, сигурен съм.

Паметта на мъртвото момиче и скръбта на близките ѝ не значеше абсолютно нищо за тях.

След това фантазиите им се развихриха и облъчиха света с тези любопитни "факти": "Тя раздразни режима на Борисов". "Малко преди да бъде убита е разследвала финансови нередности по отношение на средства от ЕС." "Изнасилването е направено, за да заблуди разследването." "Очарователната Виктория Маринова е популярна журналистка в България, смятана за най-добра в разследващата журналистика. Мощен "глас", който защитаваше свободата на словото." "Нейните разследвания са фокусирани върху корупцията в държавата." 

Гнус ме е да продължавам с измишльотините им и дори да си спомням какво изписаха разните сайтчета, на които стои логото на "Отворено общество" или "Америка за България".

След като стана очеизбождащо ясно, че нито Виктория е "журналистка", камо ли разследваща, на сайтовете им продължаваше да си стои мръсната им версийка.

Едва след като Северин беше арестуван, ДНК-то му съвпадна с това от местопрестъплението и той направи пълни самопризнания включително и че изобщо не е знаел какво е работела Виктория, млъкнаха и изпоизтриха мръсотиите от сайтовете си. 

Днес обаче, на сайта на "Репортери без граници" отново цъфна първоначалната им версия. Виктория била убита заради работата си и ТЕ щели да разследват убийството ѝ! Няма нито дума за разследването проведено от българските власти, нито дума за Северин Красимиров, за съвпадението на ДНК, биологичния материал, тоновете доказателства, другите арести, пълните самопризнания! Нищо!

Важното е да се повтаря до откат, че в България убиват журналисти! Дали това е истина няма и никога не е имало никакво значение за "Репортери без граници"!“, пише още журналистът.

Подобно е мнението и на юриста Борислав Цеков. 

„Жалките соросоидни пропагандистчета от "Репортери без граници" продължават с лъжливите внушения за трагичната смърт на Виктория Маринова. Толкова е пошло всичко! Нямат свян дори пред паметта на жертвата. За страх от Бога не говоря. Соросоидите са атеисти, осъзнати или не! Ценности...“, пише в социалните мрежи той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илия Парев Жалко за младото момиче успех на организацията
19.12.2018 12:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати