Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Републиканци за България“, „Българско лято“ и ИТН внесоха документи в ЦИК

Политика

„Републиканци за България“, „Българско лято“ и ИТН внесоха документи в ЦИК

Републиканци за България, Българско лято и ИТН внесоха документи в ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

Регистрацията за предсрочния парламентарен вот на 11 юли навлиза във финален етап. Утре в 17 часа е крайният срок за внасянето на необходимите подписи в ЦИК. 

Първи тази сутрин пристигнаха за регистрация „Републиканци за България“. Те внесоха 6428 подписа.

Обявиха, че се надяват да увеличат резултата си на предсрочните избори със самостоятелно явяване и подобрена комуникация с избирателите.

„Днес е 25.05 и ние сме петата регистрирана политическа формация, която ще участва самостоятелно на изборния ден“. Това каза Цветан Цветанов, след като ПП „Републиканци за България“ внесе документи в ЦИК.

„Трябва първо да запазим идентичността си, да спазваме принципите, които сме декларирали, а не да търсим формулата на някаква безпринципна коалиция. Имаше различни желания на колеги от страната, но смятам, че това, което получихме като отговор, е да участваме самостоятелно и да можем действително да изповядваме това, което сме декларирали в предишната кампания“, заяви Цветанов.

„От Републиканци за България искаме да бъдем искрени към избирателите и управленската програма, която декларирахме, за голямо съжаление не успяхме много добре да я презентираме пред хората. Сега ще бъдем с много по-кратки послания, защото всички са убедени, че това което ние декларирахме по време на кампанията – актуализация на бюджета беше първото нещо, което трябваше да направи 45-ят парламент“, каза той. 

Документи в ЦИК внесоха и „Българско лято“, които са събрали 9280 подписа. Казват, че очакват повече гласове на предстоящите предсрочни избори.

„Почти 4 процента по данни на ЦИК, сега със сигурност влизаме. Дошъл е моментът за справедливост“, обяви Борил Соколов – „Българско лято“.

Днес подписка внесоха и от партия „Има такъв народ“, съобщи bTV. Те бяха лаконични като заявиха, че очакват честни избори.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети